Tanulo vezeto vagyok! Valaki eltudna magyarazni?
Amikot vezetek akkor elindulasnal csak a kuplungot kell fel engednem..
De en eddig ugy tanultam hogy egyszerre es lassan kell a gazt meg a kuplungot .. nem ertem.. emelkedon meg kellett alljak es csak lefekeztem az autot kezifeket nem hasznalhattam.. es mikor elindulok akkor ugy hogy tartom a feket es lassan felengedem a kuplungot es mikor ereznem hogy elindul a kocsi akkor elengedem a feket..es elindul a kocsi.. de hogyan hogyha nem nyomom a gazt?
Na meg nem az a technika hogy lassan kuplung es gaz...
A gaz reszletkerdes,a kuplung a lenyege.
Nem lassu felengedes kell,hanem erezni kell,hogy mikor fog a kuplung.
Ha van lehetoseged gyakorolni akkor gyakorold,ahogy irtak nincs sok ertelme a lassu kuplung fel,es lassu fek felnek.
Mert eleg lassu mozzanat libikokazni,hogy vissza kis kuplung ,fel meg fek es igy valtakozva.
Kuplung fel,hogy erezd mintha menni akarna,ha a feket kapasbol engeded akkor picit gurul hatra de ha jon ra gaz akkor meghall es indul.
Illetve lenyegeben : pici kuplung,fog akkor pici fek fel,ha ugy erzed ,hogy megvan az a pont ahol szinte mozdulatlan fek nelkul is akkor johet a gaz es csak indul.
Szinte minden autót ellehet indítani kuplung csúsztatással és alapjárattal...,persze ehhez a jogosítványnak nem két tőgyért és lába közéért kapottnak kell lennie.
A leírt szitu pici csavart tartalmaz de ahhoz képest,hogy az egyik "legnehezebb" ez is paraszti ésszel és némi gyakorlással paraszthajszálnyi.
A hetes dumáját felejtsd el. A 600k
köbcentis 20 lóerős trabanttal is el lehet indulni gáz nélkül,kuplunggal, minden érzék kérdése.
"kézifék nélkül kell elindulnod emelkedőn?"
igen, így tanítják a legtöbben, vizsgán is többre értékelik, mint a kézifékes elindulást.
az én vizsgámnak külön kiemelt, dicsért momentuma volt :D
kérdező!
ha most tanulóvezetőként valamit kell csinálni, akkor az "eddig úgy tanultam" az pont az a rossz beidegződés, amire nem kíváncsi az oktató, sem a vizsgabiztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!