7m hosszu fa létrát szállíthatok tetőcsomagtartón?
Ezt találtam:
47.§. (3) Zárt kocsiszekrényű jármű tetején rakományt elhelyezni csak abban az esetben szabad, ha a járműre tetőcsomagtartó van felszerelve. Személygépkocsi tetőcsomagtartóján rakomány abban az esetben is szállítható, ha a járművön előre és hátra legfeljebb 40-40 cm-re túlnyúlik.
Nem.
"Közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése" szabálysértés, 30 000 Ft-os büntetési tétellel.
Előre fogadnék veled, hogy 10 percen belül lekapcsolna az első rendőr, akivel találkoznál.
Persze majd levág belőle... Meg majd teherautót rendel tízezrekért, és külön napot kivesz rá, hogy azt várogassa, hogy mikor hozzák ki neki...
Én nem tudom, ma ebben a pihentagyú világban hogy megy ez, de még tíz éve is az volt a világ legtermészetesebb és megkérdőjelezhetetlen szokása, hogy a túllógó deszkára PIROS ZÁSZLÓT köt az ember, és pl. villogó lámpákkal megy 20-szal, lehetőleg mellékutcákban. Ez kb. olyan természetes és mindennapos jelensége volt a magyar vidéknek, minthogy bicikli van a járdán, vagy hiányzik a szájkosár a kutyáról. Ebbe bele nem lehetett kötni. Ha ebbe belekötöttek volna, akkor nem épült volna fel az ország, és az egyszerű embereknek házaik sem lennének a mai napig, hanem lennének egy földpadlós vályogszobában tizennégyen... Ma nem azért nem látni ilyet, mert találtatok rá vmi rendeletet a nagykönyvben a 118. oldalon, hanem azért, mert lassan már luk sincs az egyszerű emberek fenekén, nemhogy autójuk, vagy építkező kedvük. Meg ezek a mai kocsik már tetőcsomagtartót sem láttak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!