Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogy dobhatnám fel az autóm?...

Pepperbá kérdése:

Hogy dobhatnám fel az autóm? (teljesítmény)

Figyelt kérdés
Egy hete vettem egy ismerőstől egy 1.4 es benzines 3-mas Golfot. Szép állapotba van. 240e km rel. Az érdekelne hogy milyen ezközökkel 'tuningolhatnám' , dobhatnék a teljesítményén esetleg. Optikai tuningban nem gondolkoztam azt még feleslegesnek tartom. Aki jártas ebben vagy tudna adni néhány tippet azt szivesen meghallgatom. Előre is köszi

2015. szept. 14. 18:25
 1/3 anonim ***** válasza:
1.4 60LE motort tuningolni? Hát nem tudom, nehéz ügy. Chip max 12%-ot ad, mellé komplett kipufogórendszer (leömlők is) -de ez így még mindig nem több 75-80 lóerőnél, viszont majdnem az autó vételára.
2015. szept. 14. 19:10
 2/3 JulesTS ***** válasza:

"Theres no replacement for displacement."

Magyarul a hengerűrtartalmat semmi nem helyettesíti. A sportlégszűrőt, sport gyertyát, sport csokit felejtsd el. Ennél a motornál csak egy kipufogó rendszernek is csak annyi értelme, van, hogy esetleg jobban tetszik a hangja. Nem azt mondom, hogy nem lehet tuningolni, csak nem éri meg... Persze lehet turbósítani aminek van értelme, de pénzügyileg még mindig jobban jársz, ha veszel egy másikat nagyobb motorral. Mondjuk egy 2 literes elég, de ha telhetetlen vagy, akkor ott van a 2.8VR6.

2015. szept. 15. 09:35
 3/3 veterán vas ***** válasza:
240 ezer kilométer lefutása után, inkább csak karbantartásról és ápolásról beszélünk, mint tuningról. Kapjon meg az autó mindent, ami jár neki, a lehető legjobb minőségben, de teljesítmény növelésen csak akkor érdemes gondolkodni, ha van erre a célra legalább egy milliód. Egy jó állapotú utcai autót, fölösleges a hangos/nagytengelyes/leültetett, stb. gagyik kategóriájába átépíteni .
2015. szept. 15. 10:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!