A fordulatmérő és a kilométeróra mi alapján van a műszerfalon elrendezve?
Arra gondolok, hogy némelyik autónak balról van a fordulatmérője, jobbról pedig a kilométeróra. Viszont van hogy fordítva van, ugyanazoknál a típusú autóknál is.
Megvételkor lehet kérni, hogy hogy legyen elrendezve?
"Viszont van hogy fordítva van, ugyanazoknál a típusú autóknál is. "
Biztos vagy ebben? Én még ilyet nem láttam.
Egyébként ez a jobboldalt a fordulatszámmérő főleg a BMW-re jellemző, és egyes Mercikre, biztos sok más modell is van, most nem tudom hirtelen. De a legjellemzőbb, hogy a km/h óra van jobb oldalt. Egyébként ha te azonos típusú és évjáratú autókon láttad mindkét verziót, akkor ott valami gubanc van.
Fordulatszámmérő balra vagy jobbra?
:D
A régi jó kis ezeröcsiben kis mókolással akár fel is cserélhetted volna.
Egyébként semmi szabály nincs rá, a gyártók személyes ízlésük, saját megokolt koncepciójuk szerint helyezik balra vagy jobbra.
Van egy olyan pszichikai szempont, hogy a balról jobbra olvasó országok gyártmányaiban általában a fontosabbnak tartott műszer kerül balra, mint elsőnek megnézendő. Ha hétköznapi sofőrnek szánt családi autó, akkor a sebességmérő kerül balra, ha sportkocsi, akkor a fordulatszám.
Japánok jobbról kezdik.
De természetesen majdnem annyi kivétel van, mint amennyire igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!