Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Rugóvágós ültetés?

Rugóvágós ültetés?

Figyelt kérdés
Szeretném minimális összegből kicsit közelebb helyezni a földhöz Fiat Punto 1-em. A rugó vágására gondoltam, mondjuk 1 max 2 karikára. Tippek, tanácsok? Következmény? Egyéb ötlet?

2015. szept. 8. 18:44
 1/9 anonim ***** válasza:

elsőre jól hangzik, de másodikra rugókovácsot javaslom...

a helyszínelők még nem ,de az igazságügyi szakértő észre fogja venni az engedély nélküli átalakítást..

2015. szept. 8. 19:17
 2/9 anonim ***** válasza:
Csak ne vágd olyan rovidre, hogy ne tudja szétfeszíteni a gátlót.
2015. szept. 8. 19:25
 3/9 anonim ***** válasza:
41%
ültesd le aztán nyomjad neki!kiba...ott menő csávó leszel!
2015. szept. 8. 21:42
 4/9 anonim ***** válasza:
Ha nincs lóvé, nem kell tuningolni. Nem épp biztonságos megoldás. Szaré-hugyé lehet venni 4 rugót, a gátlókat pedig illene hozzá kicsit keményíteni és rövidíteni, mert így elfossák magukat.
2015. szept. 9. 08:55
 5/9 veterán vas ***** válasza:

Persze, legalább 2 karikát vegyél le...... ;)

Jó kis délutáni elfoglaltság, amikor kibontod mind a négy rugót, elvagdalod, majd visszaépíted. Aztán kimerészkedsz a jó minőségű hazai közútra, és az első komolyabb kátyúnál, vagy fekvőrendőrnél letéped az olajteknőt, és szétütöd a gátlókat. Ha van türelmed megvárni az estét, még egy kis szikraszórást is bemutathatsz a szomszédoknak. Nincs elég baja annak a Puntónak?

2015. szept. 9. 13:45
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm az értelmes hangvételű hozzászólásokat. Utolsónak üzenném, hogy nincs. Ha lenne nem érdekelne csak levágnám. Így viszont mivel féltem, inkább utána járok, mégse akarok donor lenni se én se az autóból nem akarok donort csinálni.. Valahol olvastam a kovácsolásról, illetve szakember által végzett vágásról ahol nem csak simán nekimentek akkusflexxel. De meggyőztetek és inkább összespórolok egy ültetőrugószettre. Köszönöm még egyszer annak aki segített.
2015. szept. 10. 23:50
 7/9 A kérdező kommentje:
Viszont az jogos, hogy 2 karika sok, nem néztem utána eléggé eddig, csak tippeltem.
2015. szept. 10. 23:54
 8/9 anonim ***** válasza:
Kérdezz meg egy rugókovácsot is, meg nézd meg, mennyire jönne ki az új rugó. Ha nincs nagy különbség, vegyél ehhez a típushoz gyártott ültető rugót, de ha 2-3 cm-nél többet ültetsz, akkor a lengéscsillapítót is illene cserélni, vagy átalakíttatni egy erre szakosodott műhellyel.
2015. szept. 11. 08:46
 9/9 veterán vas ***** válasza:
Ahogy #8 is utalt rá, a rugó csak a kezdet. 1-2 centi nem nagyon látszik, fölösleges munkának tűnik. Ha komolyabb a beavatkozás, akkor viszont már más gátlókat is igényel,(nem olcsóság 4 új gázos gátló) sőt változnak a beállítási paraméterek is. Aztán mikor azt hiszed hogy kész, jönnek a következő problémák. Más helyre kerül a súlypont, az összes szilent pozíciót vált, más szögbe fog állni, sokkal hamarabb elfáradnak, és cserére szorulnak. Aztán lehet futóművet állítani, persze nem a gyári értékre,..stb. ..stb..
2015. szept. 11. 09:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!