Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Egy duplacsuklós busszal...

Gergő19990712 kérdése:

Egy duplacsuklós busszal mennyire lehet nehéz tolatni?

Figyelt kérdés
Ha jól tudom magyarországon jártak,vagy járnak duplacsuklód buszok.Mennyire lehet nehéz tolatni a döggel?

#busz #nehézség #tolatás #duplacsuklós
2015. szept. 6. 14:20
 1/7 A kérdező kommentje:
*duplacsuklós
2015. szept. 6. 14:22
 2/7 anonim ***** válasza:

Magyarországon nincsenek üzembe duplacsuklós buszok. Valamikor a 80-as évek 2. felében volt az Ikarusnak kísérleti típusa, de nem használták őket végül soha ha jól emlékszek. Legutóbb a 4-es metró kapcsán merült fel, hogy a meg nem épülő szakaszok helyén lennének Volvo 7500-as duplacsuklós buszok, de végül abból sem lett semmi.

Nyilván nehezebb tolatni vele, hiszen két heszen is megbicsaklik, de ezek nem arra vannak tervezve, nem igazán tolatnak velük.

2015. szept. 6. 14:56
 3/7 A kérdező kommentje:
Értem.Igen azt gondoltam,hogy nem tolatásra van :-) Már egy szimpla csuklós busszal is nehéz szerintem.
2015. szept. 6. 15:05
 4/7 anonim ***** válasza:

Nem is hallottam még ilyenről. Mindig tanul valamit az ember. :)

Belegondolva, ez olyan lehet mint a forgózsámolyos pótkocsi. Végülis az is két ponton csuklik.

Nem egyszerű megtanulni, de ha belejön az ember, akkor nagyon szerethető.

2015. szept. 6. 15:29
 5/7 anonim ***** válasza:
Ha jól van kitalálva az útvonal, akkor elméletileg egy busz soha nem kéne tolasson, csak esetleg a garázsban.
2015. szept. 6. 16:26
 6/7 anonim ***** válasza:

Ha jól van kitalálva! :)

Bármikor előfordulhat, hogy egy géppel hátra is kell menni.

2015. szept. 6. 17:52
 7/7 A kérdező kommentje:
Már volt szerencsém kipróbálni egy forgózsámolyos kaminyont :) persze csak ismerettség miatt.
2015. szept. 6. 19:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!