Presztízsben szerintetek a Volvo vagy a Volkswagen erősebb?
Tehát mondjuk egy Volvo S80 vagy egy Passat?
Vagy XC60/XC90 vagy egy Tuareg?
Akinek nem az az alapkove hogy, a BMW-n, a Mercedesen es az Audin kivul nem letezik auto, es azt nem gondolja azt ,hogy autot csak No-ban csinalnak, annak egyertelmuen a Volvo.
A Volvo ezerszer megbizhatobb, kenyelmesebb, es a Sved minoseg. Bar en inkabb Japan parti vagyok.Lehet fikazni, de nem ez van.
Nem igaz, presztízsben, és árban sem egy kategória a Volvo és a német trió. Az Audi/BMW/Merci drágább is, és a presztízse is sokkal nagyobb. De a minőség is jobb az esetek túlnyomó részében.
Egyébként úgy veszem észre, hogy nem vagy tisztában a presztízs szó jelentésével. A presztízs nem az, hogy mennyire jó egy autó, hanem mikor kiszállsz belőle például, hogy néznek rád az emberek. Vagy például hogy engednek be, mikor be akarsz pofátlankodni egy másik sávba.
Volvo persze magasabb presztízsű, mint a VW, hiszen a VW nem is presztízsautónak van kitalálva, hanem népautónak, viszont el kell ismerni, hogy közel van a Passat a prémium kategóriához, és tökéletes utazóautó. A Volvo pedig úgymond a komolyságot képviseli, tehát olyan emberek veszik, akik keresnek egy nagyon jó autót, de kerülik a feltűnőséget. Ezért is nem lesz a Volvo presztízsautó, mert nem akarják, de lehetne az. Illetve a vevőköre dönti ezt el, ha most maffiózók kezdenének el csak Volvót venni, hamar rossz híre lenne a Volvónak is.
XC90 vagy Touareg? Ebben az esetben a Touareg, mivel eleve prémium kategóriába volt szánva, és úgy is néz ki, elég nagy böszme autó. AZ XC90 pedig ilyen visszafogottabb családi autó.
Nekem ne magyarázd el, hogy presztízs és minőség két külön dolog, tisztában vagyok vele.
Egyébként a német triót nem én hoztam ide, hanem a másik hozzászóló.
A kérdés eredetileg arról szólt, hogy presztízsben a Volvo vagy a VW erősebb.
Viszont azt én is tartom, hogy egy A4-nél, s-as BMW-nél igencsak magasabban van presztízsben mondjuk egy S80 vagy XC60.
A minőségről meg ne beszéljünk, mert talán nem véletlen, hogy a BMW használtautó kereskedései Audikkal, az Audié meg BMW-kkel van tele...
Egyébként szerintem a BMW-Merci-Audi, de főleg a BMW már átesett a ló túloldalára (Magyarországon legalábbis), mert már annyira utálják az ezekben ülő embertípusokat, hogy nem hogy beengedik őket bepofátlankodásnál, hanem már azért sem engedik be.
Én ezt vettem észre.
Amit a BMW-Merci-Audi tulajok szeretnének elérni presztízsben, róluk való vélekedésben, hozzájuk való viszonyulásban, azt most én inkább a Volvo és Lexus autóknál látom.
Így van, egy Volvoban vagy egy Lexusban felnéznek rád az emberek, nem pedig parasztbunkóznak.
Annyit tennék még hozzá, hogy nyilván hogy jobb egy S80, mint egy Audi A4. Ugyanis az S80 az Audi A6-al egy kategória.
Eredetileg nem is akartam ehhez a kérdéshez hozzászólni, de megláttam a kérdező hozzászólásait és fogom a fejem azóta is.
"Viszont azt én is tartom, hogy egy A4-nél, s-as BMW-nél igencsak magasabban van presztízsben mondjuk egy S80 vagy XC60."
Ez most komolyan mi? Az Audiból hozol egy A4-est a BMW-t meg mint komplett márkát lehúzod...
Ezen most komolyan sírva röhögnék inkább, de jó válaszolok inkább.
A Volvo jó autókat gyárt, de a #4-es válaszoló nagyjából jól leírta mitől presztízs egy autómárka és a Volvo itthon biztosan nem az.
"A minőségről meg ne beszéljünk, mert talán nem véletlen, hogy a BMW használtautó kereskedései Audikkal, az Audié meg BMW-kkel van tele..."
Ezen megint elmosolyodtam, mert látszik lövésed sincs a használtautó piacról. Pont azért van tele Audi-val és BMW-vel a piac, mert jó autókat gyárt, mellé társul még az, hogy ma már elérhető luxus a kisemberek számára, ezért dögivel hozzák be őket külföldről. Az már más kérdés, milyen állapotban kerülnek be ide, de ez nem a gyártó hibája.
Egyszerűen keresett márkák.
"Amit a BMW-Merci-Audi tulajok szeretnének elérni presztízsben, róluk való vélekedésben, hozzájuk való viszonyulásban, azt most én inkább a Volvo és Lexus autóknál látom."
Ezeknek a márkáknak már nem kell nagyon bizonyítania, nem mondom, hogy a Lexus, vagy a Volvo rossz lenne, de szeretnének olyan piaci részesedést mint a felsorolt trió.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!