Mi történik ha lejár a műszaki vizsga az autóra?
Figyelt kérdés
Van egy autóm aminek szombaton jár le a műszakija. Viszont idő közben felújításra szorult pár dolog. Ezzel még sajna nem végeztem és ki fogok futni az időből. Ha lejár a műszaki lesz valami gond? Biztosítás erre az évre megvan rajta.2015. szept. 2. 18:32
1/5 anonim válasza:
"Semmi"!!! Útvonalengedélyt kell kérned, 3500Ft az ocsmányirodába. (vagy tréler) Semmilyen szankció nem jár érte a vizsgaállomáson, ha lejár.
2/5 anonim válasza:
Ha nem kap el a rendőr nincs semmi gáz, ha egyszer megállít, akkor 5 vagy 10 ezres helyszíni bírságot kapsz. Elvileg nem lehet műszaki nélkül használni. Másodszor ha megállít és egyszer már megbüntettek, akkor nem tudom mi van, engem egyszer büntettek emiatt.
3/5 A kérdező kommentje:
Nem szeretném műszaki nélkül használni. Csak egyszerűen pár dolgot ami elengedhetetlen a sikeres műszaki vizsgához (pl.: fék rendszer,izzó cserék, aksi csere, alvázvédelem stb.) meg kell csinálni. Sajnos késnek az alkatrészek szállításai ezért kb 1 vagy 2 hetet csúszni fogok és ezért érdekelt, hogy mi van ha lejár. Köszönöm szépen a válaszokat :)
2015. szept. 2. 21:05
4/5 anonim válasza:
Itt elég részletesen leírták, hogy mi történik, ha lejárt a műszaki vizsga:
Röviden:
1. Kérhetsz útvonalengedélyt, a műszaki vizsga időpontjára
2. A műszaki vizsga során nem jár sem büntetéssel, sem szigorítással, sem felárral, hogy már lejárt az érvényesség.
3. Sőt a vizsga biztos nem nézi, hogy trélerrel vagy útvonalengedéllyel került oda a kocsi.
5/5 anonim válasza:
Nem kell az okmányirodától útvonal engedélyt kérni! Csak az adott műszaki vizsgabázistól kell kérni egy igazolást műszaki vizsga időpontról! (kell a forgali, személyi)
Egyéb költsége általában nincs!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!