Alfa Romeo 145 melyik motorral?
Hello! Régi vágyam, hogy vegyek egy Alfát, ahogy régi vágyam venni egyáltalán egy saját autót. Most úgy állok anyagilag, hogy végre valóra válthatom a vágyamat.
300 ezer forintom van autóvásárlásra, erre jöhet az átírási költség, kötelezően cserélendő dolgok, minden... A lényeg, hogy maga az autó maximum ennyibe kerüljön. Láttam, hogy kétfajta hengerelrendezéssel gyártották ezeket az autókat: sor 4-es TwinSpark, vagy 4 hengeres boxer.
Amennyire neten utánajártam azt találtam, hogy mindkét változat torkos, és papíron jobban szerepel az újabb fajta TS motor. Viszont ugye azt a hangélményt nem tudja nyújtani, mint a boxer. Az érdekelne, hogy úgy általánosságban melyiket lenne reális választanom? Megbízhatóbb a TwinSpark, mint a boxer? Javítani nyilván könnyebb az előbbit, de mondjuk az alkatrészárak között van különbség?
Főleg saját tapasztalatok érdekelnek, Alfások tanácsai, vagy ténylegesen hozzáértőké (pl. szerelők)!
300 ért ne keress Alfát, nem rossz szándékkal mondom, de tényleg.
Ha a kötelező cserében az olajat, fékeket, vezérlést érted, akkor messze nem lesz elég az összeg.
Futóművel például fixen törődni kell minden Alfánál. Emellett ha bármi gond van, szintúgy viszi a pénzt. Szóval ha 300-ból akarsz Alfát, akkor inkább gyüjtögess még hozzá bőségesen.
Én a TwinSparkot használom, a világon semmi baj nincs vele.
Egy Alfa rajongó
Összesen 500 ezrem van, ezért gondolkodtam úgy, hogy felső határ 300 ezer forint. Ennyiért Suzukit, F Astrát esetleg tudok venni, de azért az Alfa ha később többet is kell költenem rá jobban tetszene nekem. Egyébként attól tartok mindegy milyen autót veszek ebben az árkategóriában, arra úgyis rá kell költenem 2 éven belül a teljes árát. Akkor meg olyanra szeretném költeni, ami legalább nyújt is olyan pluszt amiért megéri. És hát a boxermotor duruzsolása abszolút ilyen dolog számomra.
Csak kevés boxermotorost találtam a környékünkön, és egy szép TwinSpark-ot akarok meglesni majd a héten. Annak is jó hangja van? Még nem találkoztam élőben ilyen motorral szerelt 145-össel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!