Milyen alufelnit raknál opel astra G autóra?
Tehát egy acélfeni szett van és mindig cserélgetve vannak a gumik rajta téli nyári.
Tavaszra vennék rá 4 alufelnit. 16 colos jobban mutathatna nem? Csak nehéz volna az 1.4-es benzin motornak, nem akmaradna, hogy veszítsen a gyorsulóképességéből. Tehát akkor továbbra is ugyan ez a méret maradna, na meg a meglévő gumi is 195/60 r15 ehhez kellene alufelni. Ez ugye 4 csavaros. De mi ez 4x100?? 2007-es opel astra G autó. Egy villám ezüst színű. Ki szerint milyen felnk mitatna rajta szépen? Linkeket kérek a felniről. Köszönöm
Kevered a szezont a fazonnal.
16 colos felnire nem megy fel az R15 gumi.
4x100 az osztóköre a felninek. Neked olyan kell ami szintén 4x100. Plusz számít még az agyátmérő, a nem gyári Opel felniknek valamivel nagyobb, ezért ahhoz tehermentesítőt kell venni, vagy csináltatni, de az pár ezer forintból megvan. 1.4 nem versenygép, nem lesz érdemi fogyasztás és gyorsuláseltérés.
Én mondjuk 17"-t raknék fel, az mutat jól, 15" a ballonos gumikkal kicsit hülyén néz ki
4x100 az osztókör. 4 csavaros a felnirögzítés, a csavarok pedig egy 100mm átmérőjű körön vannak elosztva.
Attól hogy 1-2cm-rel szélesebb a feni, szerintem nincs észrevehető gyorsulásbeli különbség. Nekem H Astrám van, meg dízel. A nyári kerékszettem 17"-os (ez az autó eredeti gyári szettje), a téli meg 15-ös lemezfelnis. Nem vettem észre még, hogy ezzel jobban gyorsulna.
Ha 16"-ra akarsz váltani, akkor új gumik is kellenek. A 195/60 R15 váltómérete a 205/50 R16 - ebben a méretben egy normális gumi kb. 20-22e Ft/db. Ehhez jön még hozzá a felni. Biztosan akarod ezt? :-)
Legjobban akkor jársz, ha veszel rá ugyanolyan méretű alufelnit, mint a meglévő acélok, rászerelteted a nyári gumikat és kész. Osztókör (4x100) és ET (G Astránál azt hiszem 49) stimmeljen!
Egyébként az autó gyorsulását nem befolyásolja érdemben a méretváltás. A fogyasztást már igen, de azt sem vészesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!