Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért fogy a hűtővíz egy Opel...

Tisss kérdése:

Miért fogy a hűtővíz egy Opel Vectra C-ből?

Figyelt kérdés

Adott egy 2006 Opel Vectra C, pár hónapja vettem és a hűtővíz eléggé rozsdás (trutymós) volt, elvittem szerelőhöz, aki szétszedte a motort, kitakarította a rendszert valami csodaszerrel (Bárdinál lehetett venni), síkra köszörültette a hengerfejet és az egész motort ellátta ÚJ tömítésekkel, ÉS AZÓTA FOGY A HŰTŐVÍZ!!!! Ez mitől lehet????? Úgy vettem észre, hogy fordulatszám függő a fogyás, van hogy elmegyek vele 1000 km-t (2000 ford/perc alatt) és nem fogy, de van hogy 15 km alatt elfogyott 2,5-3 liter a vízből (néha 3000 ford/perc, a gyorsítások miatt). Ha hengerfejes lenne, akkor lennének jelei (olaj a vízben, víz az olajban, fehér füst...) DE SEMMI!

SEGÍTSETEK LÉGYSZÍVES!!!

Köszi

2015. aug. 27. 13:35
 1/4 anonim ***** válasza:
Szerintem hengerfejes. Valószínűleg a hengerfejen van egy repedés, amin keresztül a hűtővíz bejut az égéstérbe és ez szépen távozik a kipufogón. Bár ezt a típust nem ismerem (szóval ne hagyatkozz csak az én véleményemre). Eddig 2 olyan hengerfejjel találkoztam, ami ugyan így viselkedett, a víz fogyott, az olajjal nem keveredett. Ezeknél meg tudtuk állapítani azt, amit az előbb leírtam. Le kellett venni a hengerfejet, szétszedni teljesen és utána le nyomáspróbázták.
2015. aug. 27. 14:17
 2/4 anonim ***** válasza:
15 km alatt 2-3 liter víz az borzalmasan sok ott már más tünetnek is lennie kell. Egyébként az egy dolog hogy síkolva lett a hengerfej, de ha el van repedve (akár a blokk) akkor az űzhet veled ilyen gonosz tréfát. Kis terhelésen nincs szivárgás mert nem folyik át a repedésen a víz, de terhelve már igen.
2015. aug. 27. 16:37
 3/4 anonim ***** válasza:
Csak a kérdést olvasva optimista voltam, és akartam irni, hogy vízpumpa, de a leírást elolvasva én is azt mondom, hogy hengerfejes.
2015. aug. 27. 18:19
 4/4 anonim ***** válasza:
Egyébként sehol nem folyik el? Nagyobb fordulaton, valamint hirtelen gázadásra nézd meg hogy nem e csöpög valahol (persze ne menet közben, hanem álló autón).
2015. aug. 27. 21:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!