MI lehet a gond? Hengerfejes vagy hf. Tömítés repedés vagy valami más?
Nálam az érdekes, hogy a víz nem forr, az olajbetöltő-sapkán nincs, vagy csak nagyon ritkán és inkább fehéres hab, kevés az is, és hosszabb távok után sincs rajta, fehéres gőz sincs a kipufogóból és a füst sem édeskés, a nívó pálcán csak olaj szint mérhető, az olaj se több és nagyjából nem igazán kevesebb, de...a kiegyenlítő tartályomban többször előfordul, hogy barnás, olajos foltok úsznak és a kiegyenlítő pálca tiszta barna olajszerű anyaggal bevont vagy olajos (nem tudom megállapítani pontosan).Ez az "kiegyenlítő pálca olajosodás" volt hogy majdnem eltűnt, de 10 év óta kisebb -nagyobb mennyiségben rajta van a pálcáján,és ez most egy fél éve megint intenzívebb.A víz pumpám, már nem a régi és volt rá példa hogy enyhén , de szivárgott, talán megint szivárog (csak a környékéről érzek egy pici hűtővíz szagot).Hűtővíz fogyást azonban tapasztalok, de szerintem innen (Vízpumpa), mert a füstben nyoma sincs hűtővíz szagnak vagy gőznek. Csövek kicserélve.
A teljesítményére meg nincs panaszom.Az autó egy 1992-es Opel Calibra 2000 cm3 16 v, C20xe motorral, nem 4x4!Hidegen nem írtom a kocsit!Eddig mindenki azt mondta nagyon jó állapotú a motorom...
Most nálam akkor mi lehet a gond? Esetleg a régi tulajnál volt hengerfejrepedés és annak a "következményeit és termékeit" látom még most is? Nagyon idegesítő, pláne hogy nem tűnik el a barna olajos-olajszerű mocsok a kiegy.tartály faláról és a zárókupak pálcájáról!! Help!!! pls.
Nem kell ám ott soknak átmennie, 1 deci oda-vissza és már látod a nyomait a löttyökön.
Lehet egy nagyon enyhe átszivárgásod a hengerfej-tömítésen is.
Tényleg így ez nagy tippelgetés a semmibe.
Mennyi az a víz fogyás? liter/100 km-ben?
Mert ha 1-2 deci 100 km-en, én speciel lexarnám a helyedben. :)
Lehet, hogy simán nem eléggé nyomástartó a kiegyenlítőd és simán kipárolog.
Nem lehet, hogy kicsit levegős a vízrendszered és melegen egyszerűen kitolja a vizet a buborék?
Mert nekem volt ilyen, feltöltöttem a kiegyenlítőt maxra, autóztam 2 órát és máris csak max-min közt középen állt hidegen a vízszint, a többit elköpködte a túlfolyón.
54%, az igazi kretén az te vagy, menj már innen a francba...
Azt kérdez az ember itt, amit akar, de ha az idegbajodat jössz ide kitölteni, akkor inkább húzd le magad a retyón, nincs rád semmi szükség.
Kérdező, cserélj olajat, vizet, nézd meg, utána mi változik.
Van olyan, hogy csak az olajjal megy össze a víz, az égéstérbe nem megy bele, ez többnyire hengerfejtömítés hiba, főleg Opeleknél.
Vagy nem lett síkolva a hengerfej, vagy letakarítva felrakás előtt.
Egy tömítéscsere nem egy nagy etvasz, egy próbát megér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!