Napi 2x15 km-es használat mellett érdemes hamarabb olajat cserélni?
Jó a megközelítés..
még a fullszintetikus 0W30-at is előnyös lecserélni évente, vagy tízezernél..
persze ha a pénz számít, akkor passz...
Én csak városban használom a verdát, napi 100 km körül, és 7-8 ezrenként csere van. Szereti is az autó, eddig bárhova vittem, mindenhol dicsérték, milyen jó állapotban 10 éves korához képest.
A másik, és szoktam járatni az autót, hiába benzines 5 percig mindig megy elindulás előtt. Ezzel se ártasz.
15.000km/1év. Szerintem.
Nekem más típusú autóm van, ráadásul dízel, amihez a gyári ajánlás 30.000km/1 év. De én 15.000-enként cserélem. Így elmentem már vele 236.000-et gond nélkül és a 0W30-as olajból nem hajlandó egy decit sem fogyasztani.
7-8ekm-enkénti csere az én esetemben 3 havonta olajcserét jelenteni. Szerintem az már a ló másik oldala, amivel bajt nem csinálsz csak felesleges.
De a te esetedben kérdező, most számoltam utána, hogy ha a napi 30km-t minden nap belerakod, hétvégén és ünnepnapokon is, még karácsonykor is, akkor se jön össze 1 év alatt még 11.000 se.
20.000km a te esetedben majdnem 2 év...
Szóval akkor én 1 évente cserélném inkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!