Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Babetta 207, benzinszint...

Havas Levente kérdése:

Babetta 207, benzinszint beállítás, ötlet?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni abban, hogy hogyan kell pontosan beállítani Babetta 207-esen a benzinszintet. Sokat olvastam, hogy nehéz eltaláni, meg hasonlók! Nekem egy pontos útmutatás kellene egy hozzáértőtöl, van itt olyan? :)

2015. aug. 21. 23:15
 1/5 anonim ***** válasza:
Keress rá neten a javítási kézikönyvre. Ott le van írva.
2015. aug. 21. 23:43
 2/5 A kérdező kommentje:
Kerestem, de nem találtam jó leírást, hogy tényleg hogyan kell beállítani, hogy pontos legyen.
2015. aug. 22. 01:36
 3/5 anonim ***** válasza:

Idézet a legismertebb Babettás oldalról:

Ha nem volt benzinleeresztő csavar az úszóház fenekében, akkor vásároljunk börzén vagy a Vaterán ilyen

úszóházat. Esetleg egy elfekvőben lévő úszóházba fúrjunk lyukat, menetet, hiszen az öntvényben ott a hely. Egy benzináteresztő

csavar, sok tőmítés és egy benzincsonk, valamint benzincső segítségével könnyen készíthetünk ellenőrző szerkezetet a porlasztónk-

hoz. Arra vigyázzunk, hogy a benzináteresztő csavar ne lógjon be az úszóházba!

A felvételen egy 225-ös modellen ellenőrzöm éppen, de a módszer ugyanaz. Akkor jó a benzinszint, ha az éppen az úszóház

tömítésének magasságáig ér. Nyilván az üzemi állapotba szerelve érdemes ellenőrizni, tehát felszerelt tankkal, benzincsappal és

a tervezett helyén, különben a hidrosztatikai nyomás eltérhet a végleges állapottól és hiába küzdünk az állítással, mégsem lesz jó

a végeredmény.

[link]

A benzincsapot megnyitva láthatjuk, hogy először gyorsan, majd egyre lassulva telik meg az úszóház. Ha túl hamar zár le a tűszelep,

vagy meg sem nyit az éppannyira nem jó, mintha nem zár le és a benzin túlfolyik. Ezt amúgy is észrevennénk, hiszen a szívótorokból,

légzőnyílásból benzin csordogál ekkor. Ha minden jól működik, akkor természetesen elkészültünk. Azért ellenőrizzük többször is,

ráadásul ne csak rövid ideig, hanem tartsuk nyitva a csapot akár 5 percig is!

A benzinszint beállítására mond pár jó dolgot a Babetta 28 műhelyi kézikönyv.

[link]

2015. aug. 22. 08:31
 4/5 A kérdező kommentje:

Sikeresen beállítottuk a benzinszintet! :)

Most olyan problémám lenne, hogy üresen felpörög, de alattam nem! Nem tudom mi lehet a probléma.. gyertyát cseréltem már, karburátor tiszta, légszűrőt is cseréltem...

Ui.: Ha valaki arra gondolna, hogy a súlyom miatt nem pörög fel alattam, akkor az felejtse is el ezt a dolgot, mert körülbelül 52 kg vagyok, szóval.. :)

2015. aug. 27. 11:47
 5/5 A kérdező kommentje:

Az " üresen felpörög, de alattam nem " probléma megoldása: valahol fals levegőt szív. Nekem a hengertalp tömítésem ment el! Vágtam oda vastagabb papírból kettő darab tömítést, és már száll is! :)

( Hátha valaki olvassa a kérdést, és Neki ez segítség.. gondoltam leírom! Amúgy a probléma már 3-4 hónapja megoldódott! )

2016. jan. 3. 20:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!