Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha egy Shelby gt 500-at...

Ha egy Shelby gt 500-at akarnék felújítani+corvette motor/váltó stb. akkor járhatok vele utcán?

Figyelt kérdés

Csak kíváncsíságból kérdem mert ez az autó az álmom.

Teljes felújításra gondoltam (ok ez még csak álom)és semmi tuning,csak corvette alkatrészek és az alap autó(már ami menthető belőlle)

A válaszokat köszönöm!

2010. márc. 9. 22:34
 1/10 anonim ***** válasza:
Szerintem igen. Ha olyan állapotba hozod, hogy forgalmit adnak, akkor már tökmindegy, hogy a saját 400 lovas motorja megy benne, vagy egy Corvette-é.
2010. márc. 9. 22:42
 2/10 anonim ***** válasza:

Ha tudod igazolni a fődarabok származását (adásvételi, vámolás, stb.), megfelelő módon (tervvel, dokumentációval) építed össze, engedélyeztetni is tudod és még a ma érvényes előírásoknak is megfelel (biztonsági berendezések, világító-fényjelző berendezések, zaj- illetve károsanyag-kibocsátási határértékek, mint az Észak-Amerikából származó autók legfőbb buktatói), akkor megteheted. Más kérdés, hogy az itthoni bürokrácia útvesztőiben erre rettentő kevés az esélyed.

Viszont nem értem, hogy egy Shelby GT500-ba miért szeretnél Corvette hajtásláncot beleerőltetni. A GT500 önmagában is egy nagyon értékes jármű és a szakavatottak szerint kellően jó is. A Corvette sem olcsó mulatság, tehát az is önmagában értékes lenne. Ha mindenáron ez az álmod, akkor egy olcsóbb Mustang-változattal érdemes megpróbálni, mert a GT500-ból lehet, hogy a roncs is ér annyit, amennyi a projekt teljes költségvetése lenne.

2010. márc. 9. 22:44
 3/10 A kérdező kommentje:
De a forgalmiig 100vizsga+engedély+egy csomó hülyeség sikerűlne kenőpénz nélkül?
2010. márc. 9. 22:45
 4/10 A kérdező kommentje:
Azt hogy érted tudom igazolni a fődarabok származását pl papír az alap autóról vagy a motorról vagy kardántengely,intercooler stb.
2010. márc. 9. 22:48
 5/10 anonim ***** válasza:

A fődarabok alatt az engedélyeztetés szempontjából a karosszériát és a motort kell érteni, mert ezeknek van számuk, ezek kerülnek bele a forgalmiba.

(a "fődarab" megnevezésnek egyébként sokféle értelmezése van)

2010. márc. 9. 23:44
 6/10 anonim ***** válasza:

Bürokráciai harc. Sajnos nem ajánlom, nagy az esély, hogy megszoivassanak itt, Magyarisztánban.

Egyébként egy Shelby GT500-ban Cobra motor van ami ha jól megvan csinálva jobb, mint a Corvette, elvégre a Ford nem GM, azt csinál, amit akar, és úgy ahogy akarja

2010. márc. 10. 19:55
 7/10 anonim ***** válasza:
Álmodj tovább: azt álmodod, a kész verdával furikázol. Csak duplaturbós lett a korvettblokk, mert akciós volt. 15 helyett 20-at eszik minimum, de nem probléma, ahogy az se, hogy minden 2. tankoláskor egy pár hátsó gumi is kell hozzá. Hó végén pedig mindig akad pár 300eft-os gyorshajtás-csekk, amit a villanyszámlával együtt befizetsz a postán.
2010. márc. 11. 12:54
 8/10 A kérdező kommentje:
12:54 HOGY TE MEKKORA BUNKÓ PARASZT VAGY!!!!!!!!!!
2010. márc. 11. 17:29
 9/10 anonim válasza:
Sztem mustangba motrotcserélni szentségtörés deén akk már vagy vmi hemit raknék bele vagy ha corvettét akk utána elvinném a lingenfelterhez:D
2011. jún. 7. 14:38
 10/10 anonim válasza:
ja és műbizonylat kell meg átépítési papíros meg minden firlefranc:D
2011. jún. 7. 14:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!