Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Minden motor ilyen nehéz (ETZ...

Minden motor ilyen nehéz (ETZ 125)?

Figyelt kérdés

A héten elmentünk megnézni egy ETZ-t, terveztem A1-es jogsit csinálni ősszel, és ezek olcsók, nem lopják el stb.

El is mentünk megnézni egyet, pikk-pakk volt, nagyon jól nézett ki. Megpróbáltam felállítani sztenderre, azt hittem, megszakadok... alig tudtam megmozdítani. Aztán megpróbáltam újra, 4-5. próbára sikerült nagy nehezen felhúznom úgy, hogy első féket behúzva leültettem az elejét, utána lendületből felhúztam. Meg letenni sztenderről is nehezen ment, de még mindig jobban mint feltenni.

Nekem most egy 50-es robogóm van, szinte fél kézzel felrakom sztenderre (oké, hogy ezt nem húzni kell, hanem nagyobb részét a saját súlyom végzi a sztender fülén) papíron 98 kg-os. Az ETZ 122 hivatalos MZ oldal szerint, a srác 160 kg-t mondott (mivel 143-as blokk volt benne)+15-20 kg dobozok. Felülni nem is mertem rá, tekintve, hogy váltani sem tudok még.

Minden 125-ös motor ilyen nehéz, vagy csak ez, mert régebbi? Ha tényleg 122 kg csak + 20 kg dobozok, akkor azért elég gyenge vagyok... a 160 saját súly mennyire leheltséges?

2015. aug. 19. 21:43
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
az hogy kicsi a súlyod még nem befolyásol abban hogy feltudd állítani a motort. Én 165 cm és 53 kg voltam amikor megkaptam az RS125-öt, mivel pályagép volt sok mindent leszereltünk róla de még így is 114 kg volt plusz 14 liter benzin. Eleinte elég sokszor kellet felmarkolni a pálya mellől vagy az aszfaltról, mikor 1-1 kanyart elváltottam és már ment is ki a motor a seggem alól vagy volt hogy összeakadtunk többiekkel. Olyankor fel kellet állítani a motort és betolni vagy bemenni vele.
2015. aug. 23. 12:59
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem tudod bakra tenni, az azt jelenti, még nagy neked. Robogó után elég egy kisebb is megtanulni motorozni, a Simson tökéletes, aztán jöhet a kis ETZ ( ami egyébként pehely súlyú) aztán meg mehetsz felfele...Végigjártam a lépcsőket én is, nem szégyen, kötelező! 11 évesen Romet, aztán 13 körül jött egy Simson, 15-6 körül kis ETZ, 18 nagy ETZ, 20 évesen Bandit 600, 22 GSXR SRAD, 26 évesen Bandit 1200...mindegyik motor az első héten nehéz volt..aztán 1-2 hét után már nem szenvedtem én se a sztenderre pakolással..nem csak az erő számít, szokod a súlyát :) Remélem sok örömöd lesz még a motorozásban! :) pacsi
2015. aug. 23. 14:59
 13/14 A kérdező kommentje:
Köszi szépen, főleg az utolsónak ^^ ment mindenkinek zöld, kivéve a trollnak :D
2015. aug. 23. 22:47
 14/14 anonim ***** válasza:
hogy teheted ezt velem?:( nem lesz meg a százalékom :"(((((((
2015. aug. 24. 18:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!