Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Minden motor ilyen nehéz (ETZ...

Minden motor ilyen nehéz (ETZ 125)?

Figyelt kérdés

A héten elmentünk megnézni egy ETZ-t, terveztem A1-es jogsit csinálni ősszel, és ezek olcsók, nem lopják el stb.

El is mentünk megnézni egyet, pikk-pakk volt, nagyon jól nézett ki. Megpróbáltam felállítani sztenderre, azt hittem, megszakadok... alig tudtam megmozdítani. Aztán megpróbáltam újra, 4-5. próbára sikerült nagy nehezen felhúznom úgy, hogy első féket behúzva leültettem az elejét, utána lendületből felhúztam. Meg letenni sztenderről is nehezen ment, de még mindig jobban mint feltenni.

Nekem most egy 50-es robogóm van, szinte fél kézzel felrakom sztenderre (oké, hogy ezt nem húzni kell, hanem nagyobb részét a saját súlyom végzi a sztender fülén) papíron 98 kg-os. Az ETZ 122 hivatalos MZ oldal szerint, a srác 160 kg-t mondott (mivel 143-as blokk volt benne)+15-20 kg dobozok. Felülni nem is mertem rá, tekintve, hogy váltani sem tudok még.

Minden 125-ös motor ilyen nehéz, vagy csak ez, mert régebbi? Ha tényleg 122 kg csak + 20 kg dobozok, akkor azért elég gyenge vagyok... a 160 saját súly mennyire leheltséges?

2015. aug. 19. 21:43
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Én is pont így jártam: robogóm volt, a férjem motorjával viszont nem bírtam.

Én mondjuk felültem rá, megpróbáltam a váltást is megtanulni, de sajnos azt vettem észre, hogy nem én viszem a motort, hanem az engem (nem voltam ura) Így aztán szépen elbúcsúztunk egymástól :-)

2015. aug. 19. 21:59
 2/14 anonim ***** válasza:

Legközelebb ne bénázz a sztenderre állítással! Nem tesz jót neki, ha a kormánynál fogva rángatod. A bal kezeddel fogod a kormányt, jobb lábbal rálépsz a sztenderre és lenyomod, jobb kézzel pedig megemeled a teleszkóp mögött található fogantyúnál fogva, és elegánsan felteszed sztenderre!

Én ezt 16 évesen meg tudtam csinálni, pedig akkor még csak 65 kg voltam!

:D

[link]

2015. aug. 19. 22:02
 3/14 A kérdező kommentje:
Na igen, de azt a 2 oldalsó doboz eltakarja :D én is 16 vagyok, bár 70 kg.
2015. aug. 19. 22:05
 4/14 anonim ***** válasza:
Képzeld el nekem milyen volt felállítani a 204kg (+10l benzin) súlyú ER6n-emet, amikor eldőltem vele:D
2015. aug. 20. 00:20
 5/14 A kérdező kommentje:
Pfu :D köszi a válaszokat, ment mindenkinek zöld.. most úgy néz ki, lehet, hogy szerzünk egy Simson Start hogy megtanuljak váltani :D utána meg majd jöhet a többi.
2015. aug. 20. 00:37
 6/14 anonim ***** válasza:
19%
nyüzüge gyerek ne motorozzon :D
2015. aug. 20. 09:07
 7/14 anonim ***** válasza:
0%
menny gyalog aztán ha megerősödsz a gyaloglásban majd feltudod tenni és akkor jöhet a motor
2015. aug. 20. 09:07
 8/14 A kérdező kommentje:
Utolsó köszi, arra gondoltam, hogy inkább kézen járva sétálnék, hogy a karom erősödjön, ha már azzal húzom fel a motort -.-"
2015. aug. 20. 13:03
 9/14 anonim ***** válasza:
Hmm ez még jobb ötlet mint az enyém.:(
2015. aug. 21. 02:11
 10/14 anonim ***** válasza:
Milyen szuper ötleteid vannak jobbak mint az enyémek! :( :DD
2015. aug. 21. 02:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!