Szerintetek mennyire volt necces ez a helyzet a forgalmi vizsgámon?
Egysávos úton egy kisbusz állt vészvillogóval, én nem szaroztam, láttam hogy akik szemből jönnek még messze vannak, így szépen kikerültem és mentem tovább. A vizsga végén kicsit húzta a száját a vizsgabiztos meg makogott, hogy jó dolog a dinamikus vezetés, de balesetet nem kéne okozni. Nem is gratulált, odaadta a papírt azt lelépett. Kérdezem az oktatóm, hogy milyen balesetről beszél, és elmondta nekem a fent említett helyzetet, meg hogy ő azt hitte ott helyben megbuktat.
Most megkellett volna állnom és megvárni míg az 1km-re lévő autók is elmennek?
Szerintem ha az előzést szabályosan csináltad, index be, tükör tükör holttér stb, akkor ezzel semmi gond nincs.
Sose értettem mért szeretik az oktatók meg a vizsgabiztosok azt a tipikus tanuló tökölést... Sokszor komolyan balesetveszélyesebb, mintha úgy vezetne a tanuló, ahogy egyébként fog a jogsi átvétele utáni percekben :)
Persze itt nem az első órákra gondolok, hanem pl egy ilyen vizsgaszituációra.
Bevezették a gyermekszállító autóbusz fogalmát, és azt - ha villog mindkét első és hátsó irányjelzője - tilos kikerülni.Bár, ha az lett volna, biztosan nem csak a dinamikus vezetésről elmélkedett volna.
Én is úgy vélem, inkább azt sérelmezhette, hogy úgy érezte, nem győződtél meg kellőképpen a biztonságos kikerülés föltételeiről.
a gond a "nem szaroztam"-mal lehetett, hiszen -mint ahogy a többiek leírták- nem biztos, hogy kellő körültekintéssel mentél el a kisbusz mellett. lehet, nem úgy állt meg, ahogy le/felszállni szoktak az utasok, de ha műszaki ok miatt vesztegel, bizony előfordulhat, hogy a zember megunja a bent üldögélést és inkább friss levegőt szívna.
amúgy grt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!