Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Vezérműtengely szimmetriapontj...

Vezérműtengely szimmetriapontja hogyan határozható meg?

Figyelt kérdés
Sajnos nem áll a rendelkezésemre sem egy, sem kettő indikátor óra, amivel ki tudnám mérni. Van rá más módszer?

2015. aug. 17. 21:37
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Sajnos nem látom köztük az összefüggést. 108-112°. A felső holtpont után ennyi "fokkal" később van a szelepnek a legnagyobb nyitása. De ez csak ezé a tengelyé. Mindegyiknek máshol van. (talán úgy tudnék ehhez állítani, hogy ezt az értéket átváltom főtengely fok és így a főtengelyt kellene csak odatekerni a legnagyobb nyitáshoz).

Le tudnád mégis írni nekem, hogy tudnád kivitelezni?

2015. aug. 19. 17:55
 12/22 anonim ***** válasza:

Tovabbra se ertem a kerdest, mert van amikor egy motorban 4db vezfengely van.

Meg a vezerlesi idok se biztos egyenletesek, soros 4hengeresnel is lehet eltolt osztasu fotengely.

Egy v6 nal ami dohc ott megint erdekesen jon ki mind a 3vagy6 butyok. Ugye egy szeleppar mehet egy butyokrol is Y alaku himba eseten.

Stb.

A gengelyeket a gyarto szerinti jelre kell rakni, ahol nincs jel ott van celszerszam ami a profil tukorkepe.

2015. aug. 19. 18:50
 13/22 anonim ***** válasza:
Meg annyi a butyok profil az esetek tobbsegeben nem szimmetrikus!
2015. aug. 19. 19:24
 14/22 anonim ***** válasza:

Szerintem hallottad valahol ezt a vezérműtengely szimmetriapont kifejezést, és megtetszett. Nem tudod, hogy mi az, de erősen foglalkoztat. Nyugodj meg, majd elmúlik mint a bárányhimlő, jön helyette valami más. Hogy tetszik például a zsigérzsugorodás, vagy a lámpaernyő-árnyék?

Akarsz róluk beszélgetni? :D

2015. aug. 21. 08:22
 15/22 A kérdező kommentje:

Nem akarok :)

Ha nem tudnám mit jelent, akkor nem akarnám megtalálni.

Amúgy tegnap elvittem a hengerfejet (vezérműtengellyel együtt) az összes autószerelőhöz a városban és sajnos egyikük sem tudta úgy beállítani, hogy szimmetriaponton legyen. Idézem: "ezt így nem lehet, akárhogy össze lehet szerelni a tengelyt a hengerfejjel, nem tudom hova állítani. Kiméréséhez meg nincs szerszámom"

Úgyhogy vettem egy indikátorórát és a 2 szelepet felváltva mérve addig tekertem a tengelyt, amíg meg nem kaptam a FHP-i benyitási értékeket. Összejelöltem és összeraktam. Most már működik a motor. A gyújtási görbén még sokat kell finomítani, de bejáratási szakaszban még jó így.

2015. aug. 21. 09:16
 16/22 veterán vas ***** válasza:

Örülök neki, hogy végre megoldódott a (nemlétező)problémád. Az viszont szomorúsággal tölt el, hogy a város összes autószerelője nem volt képes a segítségedre sietni. :(

A végső beállításokhoz szívesen felajánlom a segítségemet. Tudok kölcsönözni egy finom kis műszerész kalapácsot, amivel ki tudod egyengetni a "gyújtási görbét". Bizonyára sokba került a két indikátor óra, legalább erre ne adj ki fölöslegesen pénzt.

Csak ügyesen!!! ;)

2015. aug. 21. 09:35
 17/22 veterán vas ***** válasza:

Jaj látod milyen figyelmetlen vagyok?!

Most látom, hogy -bár kettő kellett volna- Te csupán egy indikátor órát vettél. Szóval nem is volt olyan nagy a kiadás. Ez esetben nem adom a kalapácsot.

Vegyél azt is!

2015. aug. 21. 09:38
 18/22 A kérdező kommentje:

Az összes szerelő az 3-at jelent.

Csak 1 órát vettem, 6 ezer forint volt.

Kalapács gyújtásgörbéhez? Ehhez csak egy párhuzamos port-tal rendelkező számítógép kell.

2015. aug. 21. 09:41
 19/22 veterán vas ***** válasza:

Azt mondják, a legjobb út, az egyenes. Gondoltam a gyújtásgörbe sem maradhat olyan kajlán.

(dejó, megint tanultam valamit)

2015. aug. 21. 10:21
 20/22 anonim ***** válasza:
De ha a butyok profil nem szimmetrikus es a vezerlesi ido se akkor minek a szimmetriajarol van szo?
2015. aug. 21. 13:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!