Szerintetek jó az első autónak egy Fiat brava? 1.4-es motor benzines.
Az 1.4 12v benzinnel érdemes vigyázni. AZ a motor nem komálja a 10W40-es olajat és a hosszú olajcsere periódust sem. A vezérműtengely olajozó furatai "alul méretezettek" ( mondjuk mihez képest, az 5W30-as Selenia biztos átfolyik rajta xDD ), amik hajlamosak eldugulni a ratyi olajtól, főleg ha azt nem cserélik időben. Ilyenkor rendellenesen nagy a kopás a vezérműtengely bütykein, a szelepek nem nyitnak eléggé, átégnek és a fél motor kuka. ( volt olyan is ismerősök között, hogy a dugattyútető hamarabb égett át, mint a szelepek... ).
Ha nem megfelelő olajjal használták, akkor a motor bármikor letérdelhet - le is szokott.
Amúgy maga a motor nem rossz konstrukció, nem eszik sokat, egész fürgén mozgatja a kasztnit. A Brava olasz autó, a csúcsminőségű magyar utakat nem kimondottan szereti a futóműve. A kasztnira érdemes figyelni, hajlamos rohadni itt - ott. Elektronikailag nem veszélyes.
Szerintem pofás és elég kényelmes autó ( 190 centi vagyok és 100+kg ), volt a családban, én bírtam.
További okosságok:
fiatbravo.hu
Akkor milyen autót ajánlotok?
Ami olyan 350000
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!