Bmw 318tds 1998-as évjárat mi a véleményetek?
Autószerelő ismerőseim mondták,mikor autót akartam venni,hogy a dízel BMW-ket kerüljem,rengeteget szívnak vele. Aztán vettem egy Audi A4 B8 1.8T benzint, nem mertem belevágni a BMW-be(jelenleg pedig egy Opel Signum 3,2 van). Meg amúgy is benzinpárti vagyok inkább.
DE amúgy,így utána nézve,pár felhasználói vélemény a fent említett motorról (E36-ba építve):
Ez csak az első pár oldalról kigyűjtött olvasmány! (Továbbiak itt: [link] )
Ezek alapján,lehet nem rosszak! :)
Én kihagynám. Talán a 18tds még nem olyan problémás, mint a 25tds, de ez is "kamrás" dízel. Mindig többet fog enni a közvetlen befecskendezéses dízelektől, nem is fog úgy menni... én kihagynám.
A Diesel körfolyamatot Rudolf Diesel találta föl szerintem, az hogy ennek a mintájára ki alkotta meg a BMW első dízelmotorját valamikor a '30-as években, nem tökmindegy? :D
nincs velük semmi baj, lánc legyen cserélve, mert pár típuson hajlamos nyúlni / szakadni is esetlegesen, de ezinkább a lánc hibája mint a motoré.
Amúgy dízelből is a 6 henger minimum. BMW sorhat dízele igen finoman jár.
nem azért rossz, mert BMW dízel, hanem azért mert 5x elment a holdig és vissza, eközben meg a minimális karbantartást sem kapta meg, ezért hulladék...
amiket írnak, hogy 2-300e km-t futott, az inkább 5-800e, és ezzel a futással sem lenne probléma, ha törődtek volna vele, csak sajnos ennyi idősen az ilyen alapmotoros régi BMW-k tipikusan a pénztelen bélkitaposó hülye gyerekek autója, ahol üzemanyagon kívül másra nem futja...
ugyanebből az évjáratból benzinest nézz, 18i-től felfelé már jók, km óra állás hitelességét felejtsd el, csak az állapotot kell figyelni, és jól oda kell figyelni mit veszel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!