Ki mit tud az autó fényezés védelmére szolgáló
fóliázásról?
Figyelt kérdés
Sajnos az autómat nagyon összekarcolták. Mivel ez egy 12 éves autó, ezért félek, hogy elkezd rohadni, a másik meg, hogy nagyon csúnya. Maga a fényezés sem lesz két fillér. És mivel tartok tőle, hogy bármikor összekarcolhatják, és nincs évente 200ezrem újrafényeztetni, ajánlották ezt a védőfóliás megoldást, ami állítólag szintén drága, de utána már nem lehet úgy összekarcolni a kasztnit, hogy megsérüljön a felszíne. Igaz ez? Mibe kerül? Megéri?
A szinrefújás / színezés elemenként 10-15e Ft, míg az autó teljes átfújása, fényezése 80e Ft-tól kezdődik....
Hallottam én is ezen fóliáról, de ez kissé a hood protectorhoz hasonlít: színtelen, erős latex anyagból készült. Motorháztetőkre, ajtókra gyártják, mely meggátolja elsősorban a kavicsfelverődéseket, illetve a felpattanó szennyezőanyagoktól is véd. Tavaly voltam a szerelőmnél, ő azt mondta: 30e Ft a motorháztetőre, a többiről nem beszéltünk. Ennyi infóval tudtam szolgálni!
2010. márc. 9. 14:13
2/13 anonim válasza:
Előző vagyok még: Paint Gard a fólia neve!
2010. márc. 9. 14:15
3/13 A kérdező kommentje:
és megéri? mi van ha ezt megkarcolják? Az látszik? Sajnos olyan helyen dolgozom, ahol bármelyik nap megtörténhet, hogy valaki kedvességből végig megy a kocsimon egy kulccsal...
2010. márc. 9. 14:19
4/13 anonim válasza:
1. vagyok!
Sajnos nem garantálja ez sem a tökéletes védelmet, mert a karcolásokra nincs 100%-os megoldás. A latex anyag erős, eléggé nyúlékony, talán a kulccsal nem lehet megkarcolni olyan könnyen. Hogy megéri-e? Én nem vennék, mert nekem luxus, nem érzem szükségét: kavicsfelverődés az természetes, nincs olyan autó, amin ne lenne, vagy akár a szélvédőn.
Inkább a helyedbe casco-t kötnék a kocsira, és beleérteném a törés és sérüléskárt, ilyenkor a bizt. megfizeti neked a fényezés árát! Ez lehetne neked a megoldás, bár es sem megnyugtató!
2010. márc. 9. 14:27
5/13 A kérdező kommentje:
hát ha 1 elem 30eze, akkor az valamivel több lenne, mint a fényezés. Azt írtad 80ezer a komplett fényezés. Ez igaz? Mert én tippeltem a 2 kilót. Ha egy 100-ból megúszható, az jó.
2010. márc. 9. 14:38
6/13 anonim válasza:
Továbbra is én vagyok!
80e Ft-ot azt sima, gyári fényezésre, és fehér színre értettem. Egy Opel Corsa-t fehér színnel 80-ból körbefújnak. De persze ez erősen autófüggő, mert egy metál fényű BMW-t még 200e Ft-ból sem! Mérték és autó a mérvadó ár!
2010. márc. 9. 14:43
7/13 A kérdező kommentje:
az autóm egy fiat coupe 12 éves, gyári szürke színre kellene
2010. márc. 9. 14:44
8/13 A kérdező kommentje:
persze metál
2010. márc. 9. 14:45
9/13 anonim válasza:
Az a baj, hogy a gyári szürke színt nehéz lemásolni, eltérő lesz a színezés után. 120-130e Ft-ból szerintem lefújják munkadíjjal együtt, de a metálfényezés aaz plusz felár. Ha nem kéred, akkor annyival olcsóbb, meg szerintem felesleges is, mivel a kisebb karcokat polír pasztával is el lehet tűntetni, de metálfényt nem lehet polírozni, mert meg mattosul!!!
2010. márc. 9. 14:49
10/13 omadjoe válasza:
nekem 2006-ban a '84 Fiat Unomat 150e ftért akarták lefesteni szine: metál Azzurokék volt. tetőn kívül mindent át kellett volna festeni, és 80 munkaórát számoltak volna fel. A Fiatnak van egy szokása, hogy a csomagtartóba tesz egy kicsi ezüstszinu matricát, ami tartalmazza a szin megnevezését, és színkódját, amit egy jó autofényező boltban a szinkod szerint kikeverik. nekem a gyáriszint (3decit) 20000 ft-ért keverték volna ki. de abban benne lett volna a hozzávaló lakk ára is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!