Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Opel Astra G vs Volkswagen...

Opel Astra G vs Volkswagen Golf IV?

Figyelt kérdés
Ti melyiket vennétek meg? Miért? Melyiknek több a fenntártási költsége? Melyik megbízhatóbb?

2015. aug. 13. 15:28
 1/8 anonim ***** válasza:
54%
A Golf minden szempontból jobb. Az Opelba egyszerűen nem tetszik az egész üléspozíció meg a kormány elhelyezése sem. nekem testidegen. Ráadásul az összes eszi az olajat. A golf tartósabb ezáltal kevesebb a fenntartási költsége is. Ez csak az én véleményem de valakinek biztos nem fog tetszeni :)
2015. aug. 13. 15:45
 2/8 anonim ***** válasza:

Mindkettő jó választás lehet.

Én az Opel Astra G-t venném. Valódi igásló és rengeteg alkatrészt lehet hozzá találni (mondjuk golfhoz is) Talán kicsit olcsóbb az üzemeltetése is, de ez motor és állapotfüggő is.

Egyébként vezetni elég egyhangú, unalmasnak mondanám. Sok szaladgál az utakon, szinte minden szerelő csukott szemmel szétszedi és összerakja.

2015. aug. 13. 15:47
 3/8 anonim ***** válasza:
74%

Én is G Astrát vennék.

Már bocsi, de szerintem a Golf az undorító ahogy kinéz, meg a kopogós műanyagok és a gombokról málló gumiborítás nekem nem tetszik.

És drágább is mint az Astra mert VW jel van rajta.

2015. aug. 13. 16:18
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Soha nem volt még VW-em, Opelom viszont igen. Az összes Golf közül szerintem ez a 4-es sikerült a legjobban. Ma is időtálló szép külseje van. A belteréről már ez nem mondható el, ami nem csoda hiszen közel 20 éves technikáról, dizájnról beszélünk. Ebből a szempontból a G Astra sem jobb. A beltere teljesen ódivatú, 90-es éveket idéző, fekete, komor. Az ülések se valami modernek.

Hogy melyiket választanám? A fene tudja... Inkább állapot és véjárat alapján döntenék. A G Astra felé húzok talán, mert abból fiatalabbakat is ki lehet fogni. De ha találnék egy nagyon megkímélt patika Golfot, azt sem zárnám ki.

2015. aug. 13. 17:26
 5/8 anonim ***** válasza:
29%
G Astra is megbizható, viszont minőségben, ergonómiában a Golf 4 messze jobb. Fenntartása nem sokkal drágább a Golfnak.
2015. aug. 13. 18:17
 6/8 anonim ***** válasza:
Golf fenntartása kicsit költségesebb, de kellemesebb autó.
2015. aug. 14. 00:14
 7/8 Cziel Gábor válasza:
Én nemrég vettem 4- es Golfot szerintem teljesen jó unoka tesomnak is az van kB 4 éve és eddig semmi baj nem vot vele hozzáteszem 240.000 km van venne 1.6 benzin
2015. aug. 15. 21:57
 8/8 anonim válasza:
Fenntartásban, megbízhatóságban igencsak hasonló. 2-3 tapasztalat alapján nem lehet megítélni egy típust. Próbáld ki mindkettőt, nézd körbe és amelyik jobban bejön, az alapján dönts, rosszabbul egyikkel sem jársz. Ha mégse lenne szerencséd vele, akkor az nem a típus rovására írható, hanem a nem megfelelő karbantartáséra inkább, mivel nem 1-2 éves autókról van szó. Nekem Astra G-m van 7 éve és nem problémás autó. Egy ismerősöm Golf IV-esébe ültem, ami szintén tetszik, de el nem cseréltem volna, neki sincs problémája vele műszakilag, viszont manuális váltós benzinesekről van szó. Dízel, turbó, automata váltó már okozhatnak plusz költségeket...
2015. aug. 16. 14:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!