Adatlap járművezetésre jogosító okmány kérelméhez papirral vezethetek-e? Lent bvebben
Tudom, hogy volt mar hasonló kérdes, de nalam mas a helyzet.
5éve csinaltam meg 15 evesen az akkor meg Mnek hivot kategóriára a jogositvanyt. Tegnap sikerult eljutnom az okmanyirodaba ahol a vizsgaigazolassal orvosi papirral stb. kervenyeztem a B kategorisa jogsim kivaltasat, es ekkor adtak ezt a lapot. A korabbi jogsim nalam maradt. Sajnos nem egyertelmu, hogy csak elso jogsis nem vezethet ezzel vagy en sem...
Természetesen vezethetsz, de csak segédmotoros kerékpárt. Pont úgy, mint a többi 123456 kérdező!
Mellesleg minden fontos infó - köztük az is, hogy mit vezethetsz - rajta van az igénylőlapon!
Dehogynem. Vezethetsz. nem jogsival megy a kocsi, hanem üzemanyaggal.
Legrosszabb esetben megbüntetnek és elveszik a meg sem kapott jogsidat még kicsi időre.
itt van a papír amit adtak, nem tartom magam hülyének, de ebből nemigazán tudom kihámozni, hogy mit vezethetek és mit nem.
Akkor segítek neked kihámozni. Neked ugye van már egy darab jogosítványod igaz? Na azt vezetheted, ami azon van.
Mivel ez az általad is linkel okmány ez egy " Adatlap járművezetésre jogosító okmány kérelméhez " a jogosítványodon pedig az áll "Vezetői Engedély". Azért 20 évesen, egy darab jogsival a zsebedben illene észrevenni, hogy a két elnevezés az gyanúsan nem ekvivalens egymással.
"Sajnos nem egyertelmu, hogy csak elso jogsis nem vezethet ezzel vagy en sem..."
Miért nem egyértelmű? Ez az okmány ez nem jogosít vezetésre. Majd ha legközelebb megújítod a jogsidat, akkor sem fogják bevonni a jogosítványodat -lejárati időn belül - hanem kapsz megint egy ilyen adatlapot és majd az új jogosítvány érkezésekor kell beszolgáltatni a régit.
Tényleg nem értem, miért reménykednek az emberek ebben mindig... ilyen alapon te igényelsz egy jogsit akkor vezethetsz egy tejeszacskóval is nem? Arra se azt írták, hogy vezetői engedély, erre sem :D
Fura, hogy én rögtön megtaláltam a megfelelő sort:
Vagyis a meglévő jogsidat használhatod. Tudom ez egy szabvány sor, de igazából azoknak jó, akiknek lejárt az orvosijuk, és addig is használhatják a régi lejárt jogsit, amíg az új elkészül!
Egy hetet csak kibírsz, kedden már valószínűleg mehetsz érte a Visegrádiba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!