Simson s51 váltónak mi lehet a baja?
Elvittem egy szakihoz már elég régen azzal a problémával, hogy nem vette a sebességeket. Széthúzta a blokkot, cserélt csapágyakat meg szimeringeket és össze is rakta, de a váltó nem javult meg. 1.és 2. fokozat van, meg néha 3., de negyedik csak akkor, ha a bekarikázott részt kézzel benyomja. Mitől lehet? 3 hónapja nála van a motor és mára ígérte, hogy kész lesz, de ma is félrerakta, mert nem tudja, hogy mi lehet a baja. Én is tanácstalan vagyok, mert régen tényleg sok Simsont megjavított, de msot olyan munkám lett, ahova tudnék vele járni és fele annyit eszik mint a kocsi, de ő nem is igazán akar vele foglalkozni. SZerintetek mi lehet a baja? Ha elhozom tőle és elviszem másik szerelőhöz, akkor ő meg tudja oldani? Vagy vegyek bele egy másik blokkot? Még annyit, hogy gyárilag 3 sebességes volt, de át lett alakítva 4 sebességesre. Nagyon bosszant, mert már egy másik blokk árát ráköltöttem, ha ezt tudom, akkor rögtön vettem volna egy másik blokkot bele, de most már nem nagyon akarok ennyit rákölteni. Mit csinálnátok a helyemben? Vagy mit mondjak neki, mit nézzen még meg?
pedig ott van a hiba a szemed előtt, ha át lett alakítva cseréltek benne váltódobot is 4 sebességesre?
mert nekem a kép szerint nem úgy tűnik, cseréljétek ki, állítsátok be és működni fog
jaj, azt hittem, hogy a te mocid,
amúgy jól van beállítva a váltó?
Ha a váltószerkezettel van a baj, akkor ugyan állítgathatod a kuplungot, nem fog sokat érni...
Hazahoztam a motort és holnap megyek venni hozzá egy felújított blokkot, ezt meg majd télen megcsinálom egy barátommal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!