Hogy lehetséges az, hogy behúzott kézifékkel megy az autó?
nekem volt már olyan, hogy elindultam kocsival és kb. 1 km után vettem észre h világít a kéziféket jelző műszer.
Tehát rosszul volt behúzva. Ha jól van, akkor el sem indul a kocsi. Azt hozzá kell tennem, hogy pont egy olyan helyen álltam meg a kocsival, ahol lejtő volt, tehát csoda, hogy a rosszul behúzott kézifék miatt nem gurult el az autó.
Éppen ezért mondták nekem azt, hogy húzzam be a kéziféket és hagyjam sebességben az autót ha olyan helyen állok meg vele (pl. egy vízparton), ahol nagyon nem lenne jó, ha egyszer csak elindulna.
2. válaszoló te nagyon nem értesz ehhez..
Nem biztos az hogy dobfék van hátul..
És miaz hogy gyenge? Hol élsz te? Nincs rásegítés... Ugyanúgy fogja mintha a pedállal nyomnád (vagy még jobban mivel a pedál jobban hat az első kerekekre)
És csúszó kerekekkel csak akkor tudsz elindulni ha elsőkerékhajtássú az autó
Nekem volt olyan hogy a Skoda 120-asommal mentem 20km-t, leparkoltam, be akartam húzni és akkor vettem észre hogy már be van húzva..
Egyszer a BMW-vel is elfelejtettem kiengedni, az meg lefulladt (ja és régi BMW, amiben még dobfék van hátul)
igen, a hátsó tárcsafékben van egy "kicsi" dobfék, amit csak a kézifék használ. az auto eltud indulni akkor is ha hátsó kerék meghajtású, csak akkor a nyomatéknak ami a kerekre hatnak erössebbnek kell lennie, mint a kézifék surlodási ereje. behuzott kézifékkel valo hosszu haladás eredménye: megég a fékbetét, és a dob is. javítása: fékbetét csere, dobot pedig fel kell szabályozni.
en autoszerelonek tanultam. :S
igen, van többféle megoldás, csak a dobfék a tárcsafékben a legelterjedtebb tudomásom szerint...
...legalábbis én akkoriban igy tanultam.
1 (az alsó) Szerelőkgyöngye... :D
U.I.: amugy 15 éve végeztem el a szakmát, és SOHA nem dolgoztam benne! csak a saját gépeimet, esetleg haverok autoját javitom. több havi könyörgésük után...
ja még v.mi! van olyan is, hogy a váltóban van egy kilincs szerkzet, és a váltókart parkolo állásába kell állitani, és igy lőn kézifék...
(előző vok..)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!