Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Dolgozhatnék-e autószerelő...

Dolgozhatnék-e autószerelő műhelyben?

Figyelt kérdés

30 éves vagyok, és nagyon szeretem az autókat, de az ismereteim elsősorban a vezetésretechnikára vonatkoznak. Szeretném fejleszteni magam mechanikai téren is, hogy a saját autómon ezt-azt el tudjak végezni, de általánosságban is érdekel a téma.

Szerintetek mit szólnának egy autószerelő műhelyben, ha azzal mennék oda, hogy tanulási céllal dolgozni szeretnék napi rendszerességgel? Természetesen ingyen is elvállalnám. Örülnének a segítségnek, vagy inkább zavarótényező volnék a kérdéseimmel, és azáltal, hogy folyamatosan ellenőriznie kellene engem valakinek?

Sajnos ilyen jellegű felnőttképzés nincs a környéken. Autószerelők véleményét különösen megköszönöm.:)

2010. márc. 8. 15:27
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Én ha az lennék, akkor simán felvennélek, igaz az elején még biztos támogatni kellene, de hát senki nem profin kezdi.

Főleg ha ingyen dolgoznál :)

2010. márc. 8. 15:53
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
hát szerintem ne is álmodj olyanról hogy így felvehetnek segítségnek, max akkor ha iskolába jársz és gyakorlatra akarnál menni oda...
2010. márc. 8. 16:55
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

szerintem se fognak felvenni csak ha esetleg jól ismered a szerelőket vagy van olyan ismerősöd akinek van szerelő műhelye da akkor se biztos.Gondolj bele hogy csak úgy bemennél az utcáról és rögtön fel is vennének szaktudás tapasztalat nélkül?

Meg ha még nem fizetnek akkor is fekete munkának számítana és megbüntetnék a tulajdonost vezetőket és így többe kerülnél nekik mintha fizetnének!

Inkább krj meg egy ismerőst aki ért hozzá hogy segítsen ha valami elromlik.Én még csak 22 vagyok de magam szerelem az autót és nekem se volt semmiféle szaktudásom de havertól sok mindent tanultam úgy hogy inkább próbáld meg ezt.

2010. márc. 8. 18:37
 4/7 omadjoe ***** válasza:
100%

én autoszerelő vok, de nem vennélek fel! bocs!

azért nem mert egy embert folyamatossan "lefognál", és a munka sem menne, hanem lelassulna. másik kérdés, hogy mechanikai érzéked milyen? lehet, hogy egy mechanikai eistein veszett el benned, de lehet, hogy a világ legnagyobb kétbalkezese vagy. És az autoszerelők nem szeretik kiadni a titkaikat. tudom, mert velem is eljátszották! pedig én akkor autoszerelőnek tanultam...

egyszerübb, ha van valamilyen autoszerelő ismerősőd, aki otthon maszekol. ahhoz átmész és segítesz neki. amugy nekem jövö honapban jol jönne két segitő kéz. akkor esem neki a törött autóm lábra állitására. de ha közel laknál hozzám esetleg elhivnálak segiteni, persze ingyen...

2010. márc. 8. 19:04
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Különösen az utolsónak! :)

Igen, erre gondoltam, hogy lelassítanám őket. Tudom, milyen érzés, saját szakmámban - nyomdaipar - volt már eset, hogy egy vagy több embert kellett betanítanom, tény, hogy a saját munkámra nem sok időm maradt. Mechanikai érzékem szerintem jó, bár ez szubjektív. De a szerszámokkal nincsen gyakorlatom. Persze, elvárásaim nem nagyok, azt is elfogadnám, ha kezdetben csak autókat kellene mosnom, aztán fokozatosan ismerkednék a dolgokkal. Autószerelő úgysem akarnék lenni, csak a saját tudásszomjom oltása a cél.:)

Autószerelő ismerősöm sajnos nincsen. Illetve van, de vagy messze lakik, vagy más szakterületen dolgozik, és elfoglalt. Van egy az utcában is, de azzal nem találnám a közös hangot, mert a reggeli pálinka nélkül még a garázst sem találja meg.

Ha Székelyudvarhelyen vagy környékén laksz (Erdély), akkor dobj egy privit, és teljes harci készültségben vonulok fel segíteni! Bár kétlem, hogy ekkora szerencsém volna.:) Egyelőre maradok tehát a könyveknél.

2010. márc. 8. 23:22
 6/7 A kérdező kommentje:

Amúgy, ha már itt tartunk, egy '85-ös évjáratú, 626-os Hatchback Mazdám van, aminek előző tulaja valamilyen okossággal kezelte le a műszerfalát, és telenyomta vele a fűtőréseket, amik a szélvédő párátlanítására szolgálnak. Ennek következménye, hogy 0 fok alatt beindítás után teljesen lepárásodik az ablak, és kínszenvedés letörölni, mert zsírszerűen elkenődik. Ha picit is fűtök, fél perc alatt újra telenyomja ismét. Kénytelen vagyok télen fűtés nélkül, lehúzott ablakkal járni.

Lehetséges ezt kitisztítani? Gondolom, le kell szerelni a teljes műszerfalat. Nagyon bonyolult az, neki se fogjak? Időm az volna, hogy elmatassak rajta, de kárt sem szeretnék okozni magamnak..:) Klíma és pollenszűrő nincs benne, ha ez számít.

2010. márc. 8. 23:31
 7/7 omadjoe ***** válasza:
100%

hát akkor egyedül teszem rendbe a verdát, mert én egy Tolna megyei kicsi faluban tárolom az autot...

az meg marha messze van erdélytől...

2010. márc. 9. 15:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!