Motorkerekpar fekrendszeret hogyan kell legteleniteni?
Figyelt kérdés
Azt hallottam, hogy ki kell nyitni a legtelenito nyilast es gumicsovet tenni ra majd a tartalyt fel kell tolteni fekolajjal es hagyni hogy atfollyon. Es ezt meg kell ismetelni nehanyszor.
Igy kell?
2015. aug. 8. 21:17
1/4 schocko válasza:
...a cső végét egy pohárba vagy flakonba teszed...addig kell folyatni, amíg nem buborékmentes...de szerintem a féket is kell nyomogatni/húzogatni...de lehet megy szabadeséssel is...
2/4 A kérdező kommentje:
Es a fekpofakat (ill. a dugattyukat) nem kell benyomni?
2015. aug. 8. 21:38
3/4 schocko válasza:
...összeszereled a féket...megkeresed azt a kis csavart, amit ha elfordítasz, akkor jön ki rajta az olaj...ennek a végére kellegy átlátszó csövet húzni, s akkor látszik, jön-e még rajta levegő, de ha nincs átlátszó, akkor a cső végét egy flakonban tartva is lehet látni, hogy jön-e még levegő...én úgy csinálom, hogy teleteszem a felső tartályt fékfolyadékkal (újjal), beszorítom az alsó csavat ha nyitva lenne, majd megnyomom háromszor a féket (meghúzom a fékkart), majd nyomva tartom, s közben megengedem az alsó csavart...ekkor jön ki rajta a levegős olaj...majd beszorítom és addig ismétlem, amíg nem jön tisztán az olaj...persze figyelni kell, hogy a felső tartályból ne fogyjon ki...
4/4 lupara válasza:
Légtelenitőcsavarra átlátszó műanyagcsövet nyomsz,olajtartályt feltöltöd.Zárt légtelenitőnél keményre pumpálod a fékkart.Megnyitod a csavart,féket húzod,olaj megindul a csövön át, egy odakészitett edénybe.Mielőtt "koppanna" a fékkar,zárd a légtelenitőt.Újra pumpálj,nyitsz-zársz,amig buborékmentes nem lesz,a kipumpált fékolaj.Olajtartályt végig figyeld,ki ne használd belőle a friss anyagot.Ha nem látsz már levegőt,a fék 3/4-es állásnál kemény,betétek fognak erősen,kész vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!