Egy 55 Ah-s aksi kb mekkora terhelést bír folyamatosan, járó motor mellett?
összeszámoltam, hogy egy préri-partyhoz onnan viszünk mindent, és kb. 820-850 W folyamatos fogyasztást jelent (zene, lámpák, stb).
Ha jár az autó motorja, akkor bírja ezt a terhelést vagy ennél jóval kevesebbet tölt vissza a generátor és gond lesz?
(az is igaz, hogy állandóra csak kb 450-500 W a fogyasztás, szakaszosan mehet csak fel 10-15 percekre 850 W-ra)
mi a véleményetek?
Normál esetben a legtöbb amit ki lehetne nyerni az olyan 160-200w de ennyit is kevés autóból, ha csak nem egy Kraz-al mentek. :D
Generátor tényleg alegegyszerűbb megoldás.
160-200W ???? ez biztos?? hát ha minden felkapcsolok az autón, az már önmagában sokkal több ...
a generátor pedig azért nem jó ötlet, mert a legtöbb elektronika 12V-is rendszerről működik (szándékosan), és ilyen átalakítónk meg nincs, ami 220-ból tudná ugyanazt az A-t 12 V-on is ...
tényleg nem értem ...
ha csak az izzókat nézem, akkor se oké ez sehogy se, pedig van azért némi plusz is:
helyzetjelzők: 20W
tompított: 110W
refi: 110W
fényhídban 4 db H1-es 55W-os van: 220W (+ a forgatómotorok sztem 15-20W összesen a 4)
sziréna: 150 W (a névleges leadott, jó kérdés persze a felvett, de sztem több ennél, bár oké, az is igaz, hogy ez csak szakaszosan megy)
két kiegészítő villogó elöl: 110W
benti szélvédő mögötti villogó: 55 W
ködlámák: 110W
És ez bizony mind működött évekig nekem a kocsiban egy sima 55-ös aksiról. ha összeszámolom, még sziréna nélkül is kb. 885 W, amiből ha leveszem a refit (de éjjel sose szoktam ezt se) és a szirénát, akkor is az állandó folyamatos terhelése marad 625 W marad ... Kb 3 évig bírta ugyanaz az aksi, pedig elég sokat használtuk az autót. és se pótaksi nem volt se semmi, egy sima személygk volt.
igen-igen, a szivgyújtó az nem okés, bár én hozattam be külön szálat még + 4 szivgyújtónak mert sok mindent használok a koocsiban amúgy is, de mindezzel együtt is jobb az akkusarus megoldás.
hát majd elválik, bírja-e, max annyit tudok még h addig párhuzamosan mellé kötök egy hasonló 55-ös aksit, mert van egy tartalék valahol, na úgy azért mégis más, bár ha a generátor nem tölt vissza ennyit, akkor azért necces lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!