Hengerfejes lett az autóm, vagy nagyobb a baj?
Tegnap este jöttem haafele a főúton és egyszer csak valami büdös, égett szagot kezdtem el érezni, aztán amikor már feleszméltem szépen kezdett lassulni az autóm, majd le is állt. Ekkor láttam, hogy a hűtővíz az egekben van (lehet hülyének néztek és igen, sajnos nem figyeltem ) mikor kinyitottam a motorháztetőt iszonyat nagy gőz és füst csapott meg, majd láttam, hogy a kiegyenlítő tartályban egy csepp víz sincs.
volt nálam 5-5 liter ioncserél víz, azokat szépen elkezdtem beleöntögetni de az azonnal felforrt és kifröcskölte a tartály az egészet.
kb 1 órán át töltögettem bele és így belement kb 8 liter, mire a tartályban meg is maradt a víz.
Amikor kinyitottam a sapkát ahova az olajat öntjük bele, iszonyat égett szagot éreztem.
Itthon megpróbáltuk beindítani megtolatással, de sajnos nem segített, sőt, a kipufogóból folyt az olaj.
Mi történt? mi lett a baja és ez mennyibe fog fájni?
Opel Corsa 1.5 TD-m van.
A válaszokat előre is köszönöm.
Nehéz megmondani mennyi lesz, de komolynak tűnik.
Alap hogy hideg vizet nem locsolunk bele. A régi öntvény megrepedt, az alu vetemedik tőle. Ha még nem forrt fel, akkor is csak járó motonál szép fokozatosan kell beleönteni.
Hengerfejedet tutira venném hogy annyi neki, min. 50 ezer a felújítás, de akkor kb 2-es golf árban számoltam.
Ha nincs szerencséd, akkor cserélheted a főtengely plusz hajtókarcsapágyazást, de ez inkább olaj hiánynál szokott esedékes lenni. Mindenesetre az egzet szét kell dönteni, aztán mondanak okosat. Ja, ha nem volt hűtásed, lehet a (vagy valószínű) turbó is megdöglött.
Besült a motor.
Ezt értsd úgy, hogy hűtés nem volt az elforrt víz miatt, a motor melegedett, olaj nekiállt higulni, kenés megszűnt. Fém csúszott a fémen = Még jobban melegedett, és mikor elérte azt a hőt nekiálltak olvadni a dolgok. Csapágyak, dugyattyúgyűrűk, ezek szoktak általában először megsülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!