Segédmotoros kerékpárt mennyire lehet átalakítani? (lábtartó, lábvédő)
Figyelt kérdés
Nemrég vettem egy Simson SR50-et, viszont itt-ott eléggé rohad szegény. Próbáltam lefesteni, de nem sokat segített. Sajnos neten se találok hozzá új lábtartót, se lábvédőt (na jó, ez így nem igaz, egyet találtam, de darabja annyiba kerül, mint amennyiért vettem az egész mocit... :) ), így az jutott eszembe, hogy egyszerűen leveszem (jobban is néz ki szerintem), lábtartónak meg szerkesztek oda valamit saját kezűleg. Viszont nem tudom, hogy így lehet-e még használni vagy kötelező a gyári alkatrészek használata? Esetleg erről valamilyen jogszabályt be tudnátok másolni?2015. aug. 4. 22:48
1/3 anonim válasza:
Mivel műszaki nincs, ha kultúráltan néz ki, és stabil, szerintem senkit sem érdekel.
Persze ha ordítana hogy gány, mindjárt kiszúrja a rendőr. Bár nm tudom mit tud tenni.
2/3 anonim válasza:
Nem igen foglalkozhat vele, nincs amibe hivatalosan belekössön.
3/3 veterán vas válasza:
Miután nincs időszakos kötelező műszaki vizsgáztatás így a hatóság nem nagyon foglalkoznak az ilyesmivel. Mellesleg az 50ccm-s segédmotorok átalakítása ill. összeépítése, nem igényel előzetes hatósági engedélyezést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!