Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Toyota Corolla verso rádió...

Toyota Corolla verso rádió panel nem jelez semmit, mitől lehet?

Figyelt kérdés

Egyik napról a másikra egyszer csak úgy gondolta, hogy akkor ő nem jelez ki semmit, ha a rádiót bekapcsolom akkor a világítása is bekapcsol, a zene szól, de a csatornákat nem írja ki, és mást sem.

2008as, 2.2 D-CAT.

Mitől léphet fel ilyen probléma?

2015. júl. 30. 22:21
 1/10 A kérdező kommentje:

[link]

Ilyen típusú, nem navis. A felső rész nem ír ki semmit.

2015. júl. 30. 22:24
 2/10 anonim ***** válasza:
Ha minden funkció működik, valószínűleg elszállt a kijelzője (esetleg kirázódott a kijelző csatlakozója) vidd el szervizbe.
2015. júl. 30. 23:31
 3/10 A kérdező kommentje:
Nem értem a dolgot.... Tegnap munkába menet semmi baja nem volt, mindent mutatott. Lehet valami csatlakozó laza benne vagy kontaktos.
2015. aug. 1. 13:15
 4/10 anonim ***** válasza:

Sajnos így szokott ez lenni. Egyik pillanatban jó, másikban beszrik.

Ha már Toyota Corollád van, hagy kérdezzek már én is tőled - ugyan kitettem a kérdést, de eddig csak egy Suzukis válaszolt "okosat" (gyújtsam fel).

1,4-es Toyota corola vvti mennyit fogyaszt?

9 évesen most vettem, átlagfogyasztásra 13.8-at mutatott, azóta mentem 35-40 km-t, lement 12,4-re.

Pillanatnyi fogyasztás legkisebb gázzal felugrik 18-20-30-ra, ha csak "simogatom" a gázpedált lemegy 4-5-re.

50-nel megy 4-ikben 7 liter körül, 5-ikben 4,5-5 liter.

Besoroláshoz begyorsítok, felugrik 20-25-re.

Szóval ez normális, hogy csak simogathatom a gázpedált, vagy más kocsiknál is ez van, csak nem mutatja a pillantnyi fogyasztás? (Az eddigi kocsijaim csak különböző átlagfogyasztást mértek.)

2015. aug. 1. 15:11
 5/10 A kérdező kommentje:

No meg mikor a szerelőhöz elviszed és mondod h mi a baja a kocsinak, és persze h akkor semmi probléma nincs.... "minden tökéletes!"

Előtte nekünk is Suzuki volt, kis ezres :D

Nekünk úgy van, hogy van a pillanatnyi fogyasztás ami mondjuk a piros lámpánál, üresbe, alapjáraton mutat 99,9l/100km és ha elindulok akkor lecsökken 30, 20, 15l/100km-re. Ez attól függ h mekkora gázzal indulok el, mert ha padlóval akkor 50, 60l/100km-ert fog kiírni :) de ha csak szépen finoman akkor kevesebbet. Ezt én nem értettem eleinte pedig pár hónapja megvan a kocsi, de szerintem elég hülyén van megoldva. Szóval szerintem teljesen normális hogy olyan értéket ír ki neked is.

Az átlagfogyasztás meg sokban függ attól is h mennyire van a kocsi megtankolva. 1/4-ed tankkal kb a városba 5-6 litert ír ki, fél tanknál 7-8-at és afölött meg van amikor 10-12 litert/100km. Átlagba szerintem olyan 7-8 liter között eljárkálok vele. Ha tudod akkor inkább az átlagfogyasztást nézd. A pillanatnyinak nem sok értelmét látom, csak azt h edd a kefét mikor elindulsz vele h úristen menyit fogyaszt, közbe nem, mert az átlagfagyoszást kell nézni.

4-5.be 5,5-6,5l között van az étvágya. Pályán meg 6.-ba 140nél 5,1l/100, ha előzök akkor 5,2 max 5,3.

Szerintem sokban függ az is h mennyi a kocsi súlya, meg a motor teljesítménye. Mennyire van teletankolva a kocsi, esetleg megpakolva. Nekem kb 50 literes a tankom, és ha az tele van akkor az +50Kg amivel a többet cipel a kocsi. Te esetedbe nem tudom mennyire nagy a tankod, de ha jól tudom akkor VVTI az benzines motor. Benzines meg többet fogyaszt mint dízel, illetve h hány lovat tudsz kicsikarni az 1,4es motorból. (Suzukit anno, ha letapostam 5.-be, kb fél óra múlva történt valami kis gyorsulás...)

2015. aug. 1. 18:21
 6/10 A kérdező kommentje:
Ja amit még akartam írni, hogy Balcsin elmentünk Füredről Fűzfőre és az átlagfogyasztás 4,5L/100km. Igaz h ketten ültünk a kocsiba, de nem akartam a szememnek hinni... :)
2015. aug. 1. 18:27
 7/10 anonim ***** válasza:

A tiéd diesel? Úgy könnyű...:-)

Eddig amiket találtam: nyáron 7 körül télen 9, de nem írja, hogy város, vagy országút. Most nulláztam az átlagfogyasztást, meg az átlagsebességet. Bár ne tettem volna, mert utána elmentem a pár 100 méterre lévő üzletbe, most az átlagfogyasztásom 35l, átlagsebesség 10 km/h. Kezdhetem megint dolgozni lefele.

2015. aug. 1. 19:25
 8/10 A kérdező kommentje:

Igen, a kisebbik, 136 lovas :)

Mikor átvettük a kocsit akkor én is össze vissza nyomkodtam a műszerfalat, és sikerült kb majdnem mindent lenulláznom aztán csodálkoztam a fogyasztási értékeken, hogy úristen mennyit fog ez a kocsi fogyasztani, de 7,5 literes átlagfogyasztásnál már azért megnyugodtam.

A Margit körúti csúcsfoglomban, majdnem full tankkal, a 13 literes kijelzés, az "kicsit" kicsapta a biztosítékot...

Nyugi, ha mész vele akkor fog az majd csökkenni ;)

2015. aug. 1. 22:32
 9/10 anonim ***** válasza:

Köszi. Általában a városban járunk vele, pontosabban ez a nejem kocsija, s a "kis" kocsival szoktunk szaladgálni a városban. Az enyém egy "kicsivel" nagyobb, s diesel. Most már egyértelműen az lesz a takarékosabb kocsi (WV Golf Variant). Ráadásul nejem gyakran 2-es, 3-asban szokott 50-nel menni. Szóval egy kicsit most félek, megugrik a benzinköltségünk. Eddig egy 1000 köbcis Hyundai-jal járt, az meg pörgetve sem ment 8 fölé.

Befejezem, mert holnap korán indulunk egy hónapra nyaralni.

Mégegyszer köszi.

2015. aug. 2. 00:27
 10/10 A kérdező kommentje:

Nagyja részt én is városba használom.

Teljesítményben van egy "kis" különbség a két autó között :) Ha ezt is ugyan így használja akkor szerintem tuti többet fog fogyasztani, mégsem egy ezres motor.

Jó nyaralást nektek.

Nincs mit :)

2015. aug. 2. 13:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!