Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ezért büntet az új traffipax?

Solyom123 kérdése:

Ezért büntet az új traffipax?

Figyelt kérdés

Annyi a lényeg h trafiztak.. Én az anyós üléseten ültem,de nem voltam be kötve!

A sofőr viszont be volt kötve!

Ilyenkor lett fotó v nem?

Vagy kapok büntetést a sofőr nevében??

2015. júl. 30. 15:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
67%
Ha nem vagy bekötve büntetnek, csak itt ugye rendszám alapján kerül beazonosításra a sofőr vagy aki nevén van az autó. Szóval így elég nehéz lesz nekik mert a legújabb rendelet szerint azt bünteti meg a rendőr aki nincs bekötve, viszont a sofőr kap büntető pontot érte! Szóval a sofőr ha készült fotó a dologról simán behathatja rajtad a büntetést ami ha jól tudom 15.000 Ft. De ismerek egy srácot akit lefotóztak ő volt a sofőr nem volt bekötve és semmi büntit nem kapott és már letelt a 60 napos türelmi idő mert 60 napon belül küldenek levelet csekkel együtt a büntetésről ha ez idő alatt nem küldenek akkor már nem is fognak.
2015. júl. 30. 15:49
 2/11 A kérdező kommentje:
Ja értem :D
2015. júl. 30. 15:53
 3/11 anonim ***** válasza:
96%
Ha az anyósülésen ültél és nem állítottak meg, akkor megúsztad! Hiába készült fénykép, ebben az esetben nem a vezetőt büntetik, hanem az elkövetőt! Szélsőséges esetben -mint utas- lehetne orvosi felmentésed is az övhasználat mellőzéséhez. Ha megállítottak volna, kérhették volna az orvosi igazolást.
2015. júl. 30. 16:05
 4/11 anonim ***** válasza:
74%
Kérem valaki elmagyarázná, hogy egy traffi kamerája hogyan látja hogy be vagy kötve vagy sem?? Főleg ha sötét felső van rajtam? Egyáltalán kapott valaki már büntetést ezért? Szerintem humbukk az egész.
2015. júl. 30. 16:44
 5/11 anonim ***** válasza:
68%

4-es, bizony-bizony látja!

El sem hiszed, mit tud ma már az elektronika.

Pl. egy mezei fényképezőgép felismeri, ha a fotózott személy pislog. Vagy felismeri, hogy ki, kik vannak a képen. Mondjuk fotózol öt embert, abból egy a haverod, a gépben le van tárolva, akkor őrá fogja állítani az élességet.

Egy méreg drága műszer nem akad fent azon, hogy el kell különítenie a feketét a feketén.

2015. júl. 30. 17:03
 6/11 anonim ***** válasza:
51%

Az új trafi már közel 2 km-ről megmondja hogy mennyivel mész. És csinál szép nagy képet is, amiről látszik, hogy oldalt feszül-e a bizti öv vagy nem.

Gondolom sose láttál még szemből autót benne emberrel. :D

2015. júl. 30. 17:06
 7/11 anonim ***** válasza:
80%

4-es vagyok

Nem lát a traffi 2 km-re, csak érzékeli, hogy jön egy autó nagy sebességgel, a képet csak akkor csinálja meg, mikor odaérsz mellé.

És igen, láttam már embert autóban ülni, és bizony 10 méterről nem látszik egyértelműen hogy be van e kötve, pláne ha sötét felső van rajta. Ehhez még hozzáadódhat, hogy szembesüt a nap is, aztán a visszatükröző szélvédőtől nem látsz semmit.

2015. júl. 30. 17:29
 8/11 anonim ***** válasza:
76%

A tükröződő üvegre tökéletes megoldás a polárszűrő, s elég, ha a rögzítési pontnál lehet látni az övet.

Trafihoz nem értek, de hivatásos fotósként tudom, mit tud ma egy gép, s mit nem. Hidd el, a trafi fel tudja ismerni a fekete alapon fekete övet, de nem is a ruhádat nézi.

2015. júl. 30. 17:45
 9/11 anonim ***** válasza:
# 6 És mi a helyzet ha egy becsövezett kocsi jön szembe, amiben több pontos a biztonsági öv ? Azon nem feszül oldalt az öv ...
2015. júl. 30. 18:14
 10/11 anonim ***** válasza:
52%
Nyugalom ezeknek a "csoda traffipaxoknak" még a sebességmérő funkciójuk se működik rendesen.
2015. júl. 30. 18:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!