Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Új trafikkal mozgó autóból is...

Új trafikkal mozgó autóból is mérnek?

Figyelt kérdés

Hello!

Ma jöttem hazafelé, és van egy dimbes-dombos rész az úton ami picit kanyargós is és mindig imádok arra járni, de sajnos nehezebb volt a lábam a kelleténél. 50 km/h a megengedett sebesség azon az útszakaszon, kb. 65 km/h-t mutatott a sebességmérő.

Nagy a szintkülönbség, így a rendőrök csak akkor mérhettek be amikor megláttak, de én rögtön visszavettem a tempóból. Nem figyeltem van-e valami a kocsiban, de utána jött velem szembe egy másik is, aminek láttam, hogy valami van a szélvédőnél belül.

Szoktak mérni az új csodaszerkezetekkel mozgó járműből is?

2015. jún. 4. 14:37
 1/9 anonim ***** válasza:

Most a trafikot beleépítik a mozgó autóba és a trafikos mér (fél kezével meg rágót árul).

Jaa traffipax. Az új amelyiket láttam, elég bumszli, könnyen felismerhető.

Ebben a cikkben látható [link]

Ilyesmi volt?

2015. jún. 4. 14:56
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha 50 km/óra a megengedett sebesség, akkor 69 km/órás sebességtől kezdődően mérnek, mert így nem kell létszám megállításhoz, helyszíni bírság kiszabására.

69 km/órától már kötelező mértékű közigazgatási bírságot szabnak ki, ami az üzembentartót terheli, néhány, pontosan megszabott kimentési lehetőséggel, de valaki mindenképp fizet.

A te esetedben (ha nem érted el a 69 km/órát méréskor) mindegy, hogy mérnek-e és mivel mozgó járműből.

2015. jún. 4. 15:04
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
A lézernél sajnos nem tudsz gyorsabb lenni, így mire leveszed a lábad a gázról már be vagy mérve.
2015. jún. 4. 15:11
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Tudtommal jelenleg szinte biztos, hogy nincs mozgó mérés. Egyébként is elég ritka jelenség, ahhoz pedig még a műszernek sok-sok fejlesztésre van szerintem szüksége, tekintve az egyébként is döcögős indulását.
2015. jún. 4. 17:06
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

nyugi, ezek a szerkezetek alkalmatlanok bármire is..kérdezz meg egy operatőrt, mik a feltételei mozgó autóból pontos, jól látható, élvezhető képet készíteni.

Ha mögötted jön és megállít, hogy gyorsan mentél, azt a saját kocsijának saccperkábés órájáról mondta. fényképet nem tud mutatni.

a csodaszerkezetek csoda hogy bekapcsolhatók.

2015. jún. 4. 17:46
 6/9 Koaxk Ábel ***** válasza:
100%

Amit a szélvédőn láttál az kamera volt, de nem traffipax.

Egyre több rendőrautóban van ilyen "forgalom rögzítő" kamera. Általában az autó oldalán sárga matricával fel is tűntetik, hogy felvételt készít.

Ha ilyen b@xott nagy dobozt látsz a két ülés között, na az már az, ami a szélvédőn van, én arról beszéltem fentebb, attól nem kell megijedni.

[link]

2015. jún. 4. 20:30
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, megnyugodtam akkor, mert tényleg elég fura lenne, ha már itt tartanának. Minden esetre legközelebb ésszel ügyeskedek a városban, mert sose lehet tudni...
2015. jún. 4. 21:16
 8/9 anonim ***** válasza:
Az anyósülés fejtámlájára teszik. A szélvédőre semmiképp, az nem traffi volt. Mozgós közben jó kérdés tud-e mérni. Szerintem nem, az SCS103 se tud, és az is viszonylag újnak mondható. (az a fekete, sárga csíkkal)
2015. jún. 5. 11:56
 9/9 anonim ***** válasza:
És igen, #2 jól írta, 69-re van állítva a műszer, szóval 70 körül kell menned ahhoz, hogy baj legyen.
2015. jún. 5. 11:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!