Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha valaki menet közbe defektet...

Ha valaki menet közbe defektet kap akkor mit kell csinálni?

Figyelt kérdés
2015. júl. 30. 11:48
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Lehúzódni az út szélére, megállni egy biztonságos helyen. A többi, ahogy tetszik. Kicseréled a kereket, mentést hívsz, stb.
2015. júl. 30. 11:50
 2/14 Tomcatters ***** válasza:
100%
Hat első ami nagyon fontos,hogy tilos a fékre lépni,mert a defektes keréknek nagy a súrlódása ,és azonnal elhúzná az autót ,és irányithatatlan lenne... meg kell várni míg a 3 masik kerwk erezhetően megtapad es megprobalni egy3nesbe tartqni.. ha pl a bal első kilyukad ,akkor erezhetoen megprobal ballra huzni kicsit ellenkormanyzod jobbra :) mikor megtapadt ,akkor esetleg enyh3n fekezhetsz es egyenesbetorekszel tartani es megállsz :) Majd lecseréled :)
2015. júl. 30. 11:53
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Fel kell engedni a gázt és óvatosan kormányozni, ha szükséges. Mikor visszalassultam, akkor félre kormányozom és kiszállok. (aztán tükröt behajthatom [ha olyan a helyzet], háromszög és ha lehet, elmegyek az autó elől vagy mögül, mert ha eltalálják, akkor az nem a legjobb dolog, meg persze nem az úton állok; kivéve, ha kicserélem magam a kereket) Ha mindenképp csattanás, akkor fékezni is érdemes, de egyébként nem, ahogy az 2. válaszoló is írta.
2015. júl. 30. 12:04
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy előttem irták, de ha durrdefekted van, akkor nem nagyon kell csinálj semmit, mert beparkol az autó magától a mezőre vagy az árokba, nagyon ügyes kell legyél hogy megfogd :/
2015. júl. 30. 12:20
 5/14 anonim ***** válasza:
69%
(Még nincs jogsim)Nemértem miért nem szabad fékezni.. en azt hittem minel előbb megállok annál jobb nem ?
2015. júl. 30. 12:26
 6/14 Koplárovics Béci ***** válasza:
100%
Fékezni azért nem jó (főleg első defekt esetében), mert akkor előrebukik az autó, és szétvered a felnit az aszfalton, és ráadásul eléggé kiszámíthatatlanul fog viselkedni az autó.
2015. júl. 30. 12:33
 7/14 Tomcatters ***** válasza:
100%
Mert ha tegyük fel kilyukad pl a bal első kerék ,akkor annak megnől a súrlódása,és elhúz ballra ... Na most ha te ralepsz a fekre akkor az a bal elso kerek egy ugymond fiksz pont lesz es megnoveled a forgatonyomatékot es megfog pordulni az auto a fuggoleges tengej korul . Minel jobban beletaposol annal nagyobb lesz a szögsebessége es ha meg a kezdo sebesseged is nagy volt ,akkor ah fordulsz oldalra a kerekekbe megnöl a surlódási erő es ha nagyobb lesz a surlodasi erő mint az auto súlya (g•m ) gravitacio 9.81x az autod x súlya autod x sulya pl ha 1350kg 3losztod 9.81 el az lesz 137.6kg lenne az urbe alap suly ,na most 137.6×9.81=1350kg ha pl 14000nm az 1400kg tehat plusz 50 kg 500nm akkor megpördulsz felborulsz
2015. júl. 30. 12:38
 8/14 Tomcatters ***** válasza:
100%
1g
2015. júl. 30. 12:39
 9/14 Tomcatters ***** válasza:
100%
Az űrbe sulytalan lenne elirtam 1 m/s gravnál (lenne )
2015. júl. 30. 12:40
 10/14 anonim ***** válasza:
1g=137. Kilo es 137 kilo fékerő kell hogy felboruljon :) ?
2015. júl. 30. 12:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!