Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Honda Dio, mi zöröghet benne?...

Honda Dio, mi zöröghet benne? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Adott egy Honda Dio AF27-es robogó. Alapjáraton szépen ketyeg, semmi zörej nincs. Ha sztenderen van, és úgy húzom neki a gázt, akkor sincs semmi különös hangja. Viszont, ha megyek vele, oltárian csörög-zörög valami rajta/benne. Mi lehet? A dekli alatt nincs elszabadult alkatrész.

2015. júl. 29. 19:21
 1/5 anonim ***** válasza:
Akkor a variátor után a véglehajtásnál a centifugális kuplungnál lehet baj. Talán egy rugótörés. Nem hajt hamarabb mint rég? Esetleg folyamatosan? Vedd le az oldaldeknit. Mindössze 1001 rezgéscsillapított gumis csavar fogja.
2015. aug. 1. 19:32
 2/5 A kérdező kommentje:

Azon túl vagyok. A kuplung is rendben van. Egyben van a nagy rugó is, meg a 3 kicsi is.

Én már így vettem, (legalábbis nagy valószínűséggel,) csak eddig nem hallottam a zajt, mert a kipufogót kifurkálta valamelyik előző tulaj, és így eleve nagyon hangos volt. De most, hogy lecseréltem egy újra, hallani a csörgést, és dunsztom sincs, hogy mitől lehet?!

2015. aug. 2. 16:43
 3/5 anonim ***** válasza:
Rég volt de dereng, hogy egyszer találkoztam olyasmivel, hogy az önindító ál zörgött valami. Rörgők viszik át a hajtást és ... már nem emlékszem. Nem volt egyszerü megtalálni. Gyakorolj.
2015. aug. 2. 16:51
 4/5 A kérdező kommentje:

Az önindító rossz a mocin, ezért a bendixet, mint "felesleges alkatrészt" nem raktam vissza bele, az így nem tud zörögni. :)

De valahonnan onnan jön a hang... :S

2015. aug. 3. 22:18
 5/5 anonim ***** válasza:
Szerintem ugyan ezzel csináltam még Pártus Krisztus előtt egy diót. Megoldottam de, hogy mi volt? A variátor alatt van egy fogaskerék ami belsejében görgők vannak asszem. Talán az volt.
2015. aug. 3. 22:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!