Nagyon jó móka ezekkel motorozni, de kevesen értenek hozzájuk, alkatészügyben nem túl bíztató a helyzet, az ebayyel kell jó barátságot kötni. Nagyjából a 90-es évek végéig készültek ezek japán (bel)piacra.
2015. júl. 29. 20:04
2/8 anonim válasza:
Alkatrész az éppen van, fogyasztás is rendben van. De azért 250 ccm-re 4 henger az túl sok. Agyon kell pörgetni hogy kicsit is menjenek. Ezek 16-20 ezres fordulatra is képesek, és el is kell őket forgatni sokszor odáig hogy haladj, ez pedig rendkivül terhelő a motornak. Nem ritka, hogy generálozni kell ezeket a motorokat, bár viszonylag olcsón meg lehet úszni (legalábbis 250-es Banditnál).
2015. júl. 29. 21:43
3/8 A kérdező kommentje:
Mennyibe kerül egy ilyen motornál a generál? Mert ezek a motorok nem olyan drágák és jobban is tetszenek mint a mostani 300-as gépek amik 2hengeresek vagy csak 1.
2015. júl. 29. 21:58
4/8 anonim válasza:
Az oké hogy jól hangzik hogy 250-es és 4 hengeres, de ennyi. 250 köbcentiben legjobb az 1 henger, példának okáért egy Aprilia RS 250 Rotax 257-es blokkal szerelve, a 80 lóerővel és 54 Nm nyomatékkal a fentebb felsoroltakat elveri. Egy Honda CBR 250RR csak 40 lóerős és 23,5 Nm nyomatékra képes, hiába a 4 henger, a többi felsorolt is hasonló teljesítménnyel bír. (Nekem volt RS 250-em, Suzuki V2-es blokkal volt szerelve gyárilag, egy nulla volt, az Aprilia szégyene is hogy ilyen blokkot tett bele, holott már a 125-ben ismerte a Rotax blokk erejét és az egyeduralkodását, ugyan úgy tehette volna gyárilag az RS250-is a Rotax 257-et és akkor nem nekem kellet volna átszereltetni a Rotax-ra. Ahogy bekerült a 257-es blokk, feltámadt az Aprilia)
2015. aug. 1. 15:21
5/8 A kérdező kommentje:
80le egy 250-estöl? Tudom hogy 2 ütemű, de szerintem a MotoGp-ben sem voltak 80le-sek ezek a motorok. Úgy tudom hogy az Rs250 50-60le között van mint az Nsr 250. Persze fennáll hogy tévedek.
De ezek azért nem érdekelnek mert úgy hallotam piszok drágák a kis Gp-replikák. Pedig azon gondolkoztam előszőr de lebeszéltek hogy sokat fogyaszt és írtozatos mennyiség fennttartani.
Mindenesetre ha tulaja vagy egynek szívesen leírhatnád milyen egy ilyen motor, hátha mégis belevetemedem a 2t világba
2015. aug. 2. 00:04
6/8 anonim válasza:
De, ki lehetett sajtolni belőlük a 80 LE-t, sőt a Yamahának sikerült a 90 is, de ez úgy értendő hogy van a teljesítménygörbéjén egy "hegycsúcsszerű" kiugrás egy bizonyos fordulaton, az alatt és felett meg erőse lejtős a görbe, tehát nagyon hektikusan adja le a teljesítményét a kihegyezett kétütemű. Ilyennel motorozni igazán pervez dolog és nagyon kell hozzá a motorozni tudás. Ehhez képest a sor négyes 4T 250-es csak egy búgócsiga, vagyis rettentő módon pörgetni kell, de nem nagyon tartogat meglepetést, csak szépen szól, mondhatni gyerekjáték.
A Rotax 257-es blokk olyan 95-101 lóerőig húzható de általában 80-85 lóerőre lövik be. A 2T világa nagyon jó, nagyköbcentis kétüteművel hatalmas élmény motorozni, de ha nem széria motorod van akkor sok pénz kell hozzá mert kivan a motor hegyezve, nagy a fordulat, nagy a teljesítmény, hamarabb kopnak az alkatrészek, nagy a fogyasztás, drága a minőségi alkatrész, drága a 2T olaj, viszont az élményt semmi nem pótolja. Ahogy fentebb is írták, a nagyobb köbcentis kétütemű motorokkal már tudni kell bánni mert nem olyan mint a 4T, egyszer volt szerencsém ülni egy kétütemű 4 hengeres 500 köbcentis motoron, az a motor a másodperc tört része alatt képes ölni, tele volt nyomva elektronikával ami szabályozta a motort hogy motorozható legyen. Véleményem szerint ha van pénz akkor a kétütemű sokkal jobb mert nagyobb élvezet.
2015. aug. 2. 10:20
8/8 anonim válasza:
Èn òva intelek a sor4 250-töl! Teljesitmènye, motorozàsi èlmènye kivàló,(250 hez kèpest) kicsit olyan mintha belekóstolnàl a nagyobb ccm _s sportmotorok vilàgàba, de sajnos ha mindennapi hasznàlatra akarod , ès nyelezed folyton, nagyon hamar megadja magàt, nem tartom megbizhatonak, es dràga hozzà az alkatrèsz ès nehezen is szerzel + ha sajàt magadnak akarod javitani ...hàt kell nèmi affinitàs , mert nem egy simson.. sor4 16 szelep dohc ... persze ha csak havonta szeretnèd elõvenni , a szomszèd faluba ovatosan àtmenni gizi mamàt meglàtogatni ùgy màs a helyzet , attol is függ mire akarod hasznalni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!