Passatból csak a benzines jöhet szóba nálam?
Sajnos próbáltam egy b5.5(3BG) 1.6 Passatot, de nekem nagyon lomhának tűnt! Az 1.8 T persze jó lehetne, de ha Turbó akkor már mind1 ha dízel lenne én legalábbis így látom. Ismerősi körben van 1-2 PD TDI és nem sok gond van velük, de tény hogy ők általában hosszú távokra használják!
Nálam havi szinten kb 400km kerül bele, ebből kb. 300km városon kívül. Nyáron pedig 700-800km, de persze ez most olyan, hogyha olcsóbban jönnék ki lehet hogy többet is mennék!
ha havonta 1x mész vele akkor semmi gond,vegyél dízelt :)
komolyra fordítva a szót,gyakrabban cserélj olajat,15 de akár 10 ezrenként.ennél nagyobb gond a dízel részecskeszűrő öntisztulása amelyhez országúti használat kell.fontold meg a dízelt,én nem beszéllek le róla.
Ha havi szinten 400km kerül bele akkor max 10km-eket járkálsz vele, én arra biztos hogy nem vennék dízelt. Olcsóbb lesz tankolni, de gyorsabban fog pusztulni, mint a szívó benzines, úgyhogy amit megspórolsz az üzemanyagon, azt elköltöd a szervizben...
Ha ennyire passatot akarsz, ott van lehetőségnek az 1.6-os chiptuningolása, amivel 10-15 lóerőt ki lehet belőle csavarni, és még mindig nem lesz túlhajtva, de azért érezhető lesz a különbség, és ha nem használod ki az erőtöbbletet még a fogyasztása is csökken pár decit.
Jó ezeket az alap "okosságokat " én is tudom, de az 1.8 T-hez képest is annyival lenne drágább?
Dízelnek bejön a nyomatéka nagyon, alulról húz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!