A klima ventillator nem megy de hut a kocsi?
A problemam az lenne. Adott egy opel vectra b.
Ugyebar ket ventillatora van. Egy a lokharito mogott. A huto elott
Es egy a motorterben a huto mogott a bosch ami a klima ventillator.
A kerdesem a kovetkezo.
Hut a klimabrendesen de csak a sima ventillator forog. (95c a viz) es mindig csak a kulso.
A klimaventillatornak nem kene mindig forognia? Amikor megy a klima?
Miutan leallitom a motort akkor kezd el forogni a bosch ventillator is ez baj?
köszi
nekem az első (ami a lökös mögött van, és nem a motortérben)
nekem ez a nagyobb. ez kapcsol be ha 95c a víz
a kicsi ami a motortérben van az akkor kapcsol be ha leállítom a motort.. legalábbis azt vettem észre
Pedig az Opelnál és sok másik típusnál mindig az első hűti a klímát és a hátsó a vizet. A klíma nélkülieknél elöl nincs is ventilátor, csak a vízhűtő mögött. Így kellene kinéznie és a kisebbnek kellene elöl lenni:
lefényképezem holnap nekem fordítva van :D
amint eléri a 95 fokot a víz bekapcsol a kinti ventim...
a benti ami a bosch az csak akkor kapcsol be ha leállítom az autót.. .vagyis én azt tapasztaltam.
hiába 100 fokos víz a benti addig megsem moccant ma sem ameddig nem állítottam le az autót.
a kinti nagyobbik meg forgott ezerrel.....
mielött azlenne, hogy rossz a venti azért megy fel 100 fokra .... nem azért..... mivel opelnél normális főleg dugóban klimával.
Nem tudom hogy lehet fordítva rajta a két venti, mert ha jól emlékszem nem is egyforma a felfogatásuk. Itt egy kép a felszerelt vízhűtő ventilátorról:
A 100 fok nem túl egészséges még klímával sem. Most cseréltem egy Astrán vízhűtőt hasonló melegedés miatt és azonnal beállt 95 fokra normálisan a hőfok. Ezt a leállításkor való beindulást is meg kellene nézni, mert nem így kell működnie. 95 foknál be kellene kapcsolnia a hátsónak és a műszeren látni ilyenkor, hogy néhány fokot visszahűt mire kikapcsol.
Nekem a "kinti" kapcsol be 95foknal.
100ra csak ilyeb extrem melegbe megy fel egy ket percre utana visszabbmegy 95-98ra.
Ha mondjuk csak 25-30 fok van akkor fixen all 95 fokon.
A venti is beindul a kinti 95 foknal es ha nem megyek stb lehul pikk pakk es leall a venti
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!