Miért nem tudok váltani meleg időben?
Figyelt kérdés
1995-ös Daewoo Nexiám van, és az a problémám, hogy ha melegszik az idő, kb. 35 fok felett a váltó megadja magát. Egyszerűen nem tudom sebességbe rakni, ha leállítom a motort és várok vele egy kicsit, akkor egy ideig működik, majd megint nem. Hűvösebb időben nincs vele probléma. Mi lehet a gond?2015. júl. 21. 19:58
1/11 anonim válasza:
Tuti, hogy hidegebb időben minden ok?
2/11 anonim válasza:
Hmm, talán a váltóolaj? De akkor éppen forditva kellene legyen a dolog, szóval nem tudom.
3/11 A kérdező kommentje:
Igen, hideg időben nincs semmi gond, ilyenkor nyáron, különösen hosszabb utakon, illetve gyakori megállásnál/váltogatásnál kezdi el. A váltóolajra gondoltam, bár elvileg nem kell benne cserélni. Olyan, mintha nem emelne ki rendesen, csak nem értem miért csak melegben csinálja.
2015. júl. 21. 21:31
4/11 anonim válasza:
Hogyhogy nem kell cserélni a váltó olajat? Minden autóban az előírt km után kell.
1. rossz a váltó olajad és már nem ken megfelelően
2. elszálltak a szinkron gyűrűk
3. kezd szétmenni a kuplung
Ebből valamelyik, vagy mindhárom. Ha nem volt olaj cserélve a váltóban jó ideje mondjuk 5 éve, akkor sanszos, hogy új váltó kell.
6/11 anonim válasza:
Nem biztos, hogy a legrosszabra kell gondolni. Ha a kar akad, sokkal inkább a kulissza fogja meg. Talán javítható nem ismerem.
7/11 anonim válasza:
9/11 anonim válasza:
"A sebességet pedig az esetek 90%-ában az alacsony olajszint, vagy az elhasznált olaj miatt dobálja ki a váltó,"
10/11 anonim válasza:
Akkor valamiről le.aradtam. Ez a váltó kidobálja? Azt olvasta nem lehet váltani vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!