Motort tervezek venni, szerintetek jó lesz a ruhám és a védőfelszerelésem?
Honda CB500F-et vagy X-et fogok venni, ezek közepes teljesítményű motorok, szinte ugyanolyan a kettő. Nem terveznek 200-al száguldozni, legfeljebb a megengedett sebességgel fogok menni országúton (90-130 km/h), és ez alapján gondolkozok a ruhában és a védőfelszerelésben is, amely a következőkből állna:
Amit MINDIG hordani fogok:
-egy felnyitható, minőségi bukósisakot
-egy fényvisszaverőkkel és könyök/térd/váll protektorokkal ellátott, több évszakra is jó textil dzsekit, a színe a motor színéhez fog passzolni
-egy, a dzseki alá felvehető gerincprotektort
-egy aláöltöző (thermo) motoros harisnyát
-térd és sípcsontvédőt
-egy motoros cipőt (nem csizmát), amiben még lehet az utcán menni
-egy motoros bőrkesztyűt
Amit SZEZONÁLISAN fogok hordani:
-nyáron egy nem túl szűk farmert (az a alávett thermo nadrág védene a menetszéltől)
-ősszel, és tavasszal, mikor hűvösebb van, egy melegebb textil motoros nadrágot
Szerintetek elég lesz vagy még kell valami?
Úgy tűnik precíz emberke vagy, bár szerintem az egészet csak túlliheged.
Szerintem előbb a motort kellene megvásárolni.
/ráérsz azután tárgyalni stylistoddal/ :)
Válaszom nektek kettőtöknek:
1. szerintem nem baj, ha az ember tervez
2. azért vagyok ennyire precíz, mert szeretnék kényelmesen motorozni, ahhoz pedig sokminden kell, ami nincs meg egy rohadt drága bőroverálban, amibe k*rvára beleizzad az ember
3. Fiú vagyok.
Gerincprotektort már nem muszáj venni, ha van bőrdzsekid, annyival többet úgy sem véd mint egy jobb dzseki amiben megint csak végig van merevítés.
Nekem a motoros ruhatáram kimerül a sisakon kívül egy bőrdzsekiben és kesztyűben. Számomra ennyi elég, na meg nincs pénzem már külön bőrruhára mert amire odajutnék hogy volna rávaló, addig rámegy a gumira, láncszettre.
Mivel nem egy vad motor az a Honda, én úgy gondolom elég, olyan módon soha senki nem fog tudni védekezni, hogy abból ne legyen legalább egy zúzódás.
Kicsit tuoltoznel igy nyaron...
A farmer nadrag meg a terdprotektor eleg (nem kell az alaoltozek...), meg a kicsit huvosebb napokon is. Folulre meg egy halos, protektoros nyari kabat. Hidegebb idore meg mehet a cordura kabat. En meg egy eso-overalt hordok magamnal...
A felnyithato buksi helyett meg egy jobb zartat vennek beepitett napszemuveggel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!