Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Egy Mazda 323 autót tervezek...

Egy Mazda 323 autót tervezek vásárolni. DITD motoorokról mit kell tudni?

Figyelt kérdés
A DITD motorokról mit kell tudni? Ezek még hagyományos turbódízel gépek, vagy már a PDTDI japán megfelelőinek számítanak? Sajnos a neten elég kevés információ van róluk. Mennyire költséges ezeknek a fenntartása?

2015. febr. 9. 11:58
 1/6 anonim ***** válasza:
0%
Pont a kevés információ miatt vegyél sima TDi Golf/Passat-ot.
2015. febr. 9. 12:14
 2/6 A kérdező kommentje:
Ennek ellenére mégis jobb hírük van. Most Golfom van TDI-vel. A Mazdát jobbnak tartom, a válaszod pedig nem releváns. :) Megbízhatónak tartják, de nem tudom, hogy mi lehet az esetleges gikszer ezekkel a gépekkel, ezekre lennék kíváncsi.
2015. febr. 9. 12:26
 3/6 anonim ***** válasza:
50%

Jobb hírük?:)

Az ország melyik részén élsz? Én akárhova megyek, akármilyen szerelővel beszélek, kivétel nélkül azt mondja, hogy ebben a kategóriában a konszern TDI-t kell venni. Mind a motor, mind az autó igen tartós. Alkatrész szinte bárhol a legrosszabb esetben is rendelkezésre áll másnapra, még ritkábban cserélendő daraboknál is. Ami pedig olyan, az bontóban halomban áll. Információ, a német nyelvterületek közelsége miatt pedig, korlátlan.

2015. febr. 9. 14:08
 4/6 A kérdező kommentje:
Rendben, de nem szeretnék német autót venni, a kérdés az, hogy Mazda 323 2.0 DITD-vel vagy 1.5-ös benzinessle vegyem meg. :) Mindenképpen mazda lesz belőle. Csak nem ismerem a DITD-t és nem tudom, hogy ez jobb választás lenne-e abenzinesnél. Édesapám autószerelő volt, Ő is odáig volt az egyszerű, elpusztíthatatlan TDI-kért. :)
2015. febr. 9. 14:13
 5/6 anonim ***** válasza:
37%
Hát ha már eldöntötted akkor úgyis hiába bármit mondani. Vegyed meg, aztán majd a saját bőrödön...:D Akár pozitív, akár negatív;)
2015. febr. 9. 15:12
 6/6 anonim válasza:
Az eddigi válaszolónak igaza van sokmindenben : én is tisztelem a tdi elpusztíthatatlanságát és hogy minden alkatrészt meg lehet kapni hozzá. DE ez még nem indok,hogy ezért lemondjon a kérdező a mazdáról ha azt akar,ugyanis a ditd se rosszabb a tdi-nél,legalább olyan tartós,csak itthon azért a tdi elterjedt,mert német használtautópiacról azokat könnyebb volt behozni ,mint a mazdákat. Tehát csak ajánlani tudom a ditd motort,egyedül az lehet benne rossz,hogy talán nehezebb alkatrészekhez hozzájutni,de amúgy se lesz rá gyakran szükség. Másrészt én is inkább a mazdát venném egy golf helyett (pedig írtam,hogy mennyire tisztelem a technikát),mert a golfok 80%-a szanaszét van hajtva. Nagyon kevés normális állapotú van, a legtöbbet megveszik a 20 évesek és mehet bele a chiptuning,meg a leültetés,meg minden anyámkínja és gyorsulnak. Nagyon ritka aki normálisan használná és törődne vele. A legalja amikor chiptuningos és úgy jön belőle a korom,mint egy gyárkéményből,de azt mondja,hogy "erősebb és kevesebbet fogyaszt".
2015. júl. 25. 22:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!