AM jogosítvány?
Figyelt kérdés
Na én most nagyon össze vagyok zavarodva. Olvastam a neten, hogy az 50cc motorhoz AM jogsi kell. Venni akarok egy Derbi Senda Xtreme 50-es enduro\supermotort aminek végsebessége olyan 90-100. Az AM jogosítványban az van leírva, hogy max. 45kmh-nál nagyobb sebességet nem haladhatja meg. Akkor most milyen kogsi kell rá?2015. júl. 18. 11:24
2/10 A kérdező kommentje:
De az 125-ös
2015. júl. 18. 11:35
3/10 szerencses85 válasza:
Hivatalosan ugyebár az számít segédmotornak, ami 40 km/h-nál nem megy többet, de ez a babetta kategóriájú kismotorokon kívül egyikre sem igaz, még a simson is többet megy. Ennél fogva nem nagyon foglalkoznak vele, ha többet megy, csak legyen 50-es, tehát AM jogosítvány elég lesz rá. (Nekem CPI SM-em van, 90-et megy, és AM jogosítvánnyal megyek vele, semmi baj nem volt eddig)
4/10 anonim válasza:
"AM" kategóriás jogosítvány fogalma: Olyan két-, három- vagy négykerekű jármű, melyet max. 50 cm3-es belső égésű motor vagy max. 4 kW teljesítményű egyéb motor hajt, tervezési végsebessége max. 45 km/h és saját tömege legfeljebb 350 kg.
Magyarul ha 50-el mész vele, akkor már büntethet a rendőr, de igazából nem foglalkozik vele, kicsit lassítani kell ha látsz egyet és kész.
5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm:) egyébként a tervezett sebesség az nem az amikor ki hozzák a gyárból és nem még 100-at, hanem 60-at? :)
2015. júl. 18. 14:34
6/10 A kérdező kommentje:
*megy
2015. júl. 18. 14:35
7/10 anonim válasza:
De, pontosan, jól mondod. Miután az ember kiveszi a fojtást +módosítanak a rezonátoron egyből erősebb lesz és megy gyorsabban is.
8/10 A kérdező kommentje:
#2. Válaszoló az lenne hozzád a kérdésem, hogy neked a cpi am 50 úgy megy 90-et, hogy módosítottad?:)
2015. júl. 19. 11:51
9/10 anonim válasza:
Egyetlen segédmotor sem fog 90-et menni gyárilag.Ha kiveszed a fojtást meg ilyen alap dolgokat is ritka,hogy eléri a 90-et,esetleg 80-at.Egy kis tuningal kilehet belőle hozni a 90-et.Bár nem túl jó túlhajtani egy 40-esre tervezett gépet.Amúgy mindegyik 50-es motornak a gyári "papír" sebessége 45km/h ,de elérik az 50-et a jobbak 55-60-at is.A magyar rendőröknek csak az számít,hogy 50-es legyen,minden papír nálad legyen aztán kész.És ha mondjuk 50-el mész városba,60-al meg városon kívül,kicsi a valószínűség hogy megállítson a rendőr,mert igazából csak 40-el mehetsz,de ezt senki sem tartja be.Még annyi,hogy érdemes azért rendőrök előtt lelassítani.Remélem segítettem.
10/10 szerencses85 válasza:
Kipufogó nem gyári, de azon kívül minden az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!