A 2 autó közül melyiket választanátok? Mazda vagy Ford?
Mazda 6 dízel 121LE 176E futott Saját tömeg 1450 Kg
Ford Mondeo dízel 131LE 179E futott tömeg 1505 Kg
Mind kettő autó manuál 6 fokozatú váltós és 2004-es.
Árban a Mazda drágább egy 100.000-el.
Szerintetek melyik lenne kedvezőbb vétel?
Tegnap voltam a kereskedésben és ez a 2 autó volt ami tetszett & a pénztárcámhoz is megfelel.
Úristen, csak azt a Mazdát ne vedd meg. Rettenet.
A Ford sokkal kiforrottabb, olcsóbb a fenntartása és egyébként szerintem lényegesen jobb autó.
Először is (ha egyáltalán érdekel a futott km) számolj rá legalább 150-200.000-et mindkét futásteljesítményre.
Évi 16.000 km (a példádnál maradva) bevásárlásra meg rokonlátogatásra elég. Arra jellemzően nem vesznek ilyen autót. Persze természetesen van kivétel. Ez esetben mindkettőt azonnal megvenném. :)
Szóval középkategóriás autók, jellemzően mindkettő cégesként kezdi. Ezekbe 4-5 év alatt beleteszik a 200.000-et. Az én 2008-as Focus-om cégesként 2012-re 220.000-et futott. Persze semmi baja, kopó alkatrészen kívül a klímát kellett egyszer javítani.
Na de vissza térve. A Ford igavonó autó. Nem siet, nem sportos, de kimegy a világból. Ha mégis megállna, nagyon olcsón javítható.
Mazda is jó, szintén gyakori céges autó. Talán szebb is mint a mondeo...bár... ez szubjektív.
Annyi szól a Mazda ellen, hogy drágább, és ha elromlik valami, az is drágább...Szinte minden drágább bele, mint Ford-ba.
Ebben nem vagyok biztos, hogy talán a Mazda diesel motorok francia gyártásúak. A 3-as mazda 1.6-os motorja tuti. A franciák jó motorokat gyártanak, mindig is jókat gyártottak, legyen az benzines vagy diesel. Az elektronikát meg itt nem ők csinálják, szóval nincs félnivaló. :D
Ja, és tök igaz. Évi 10.000-nél benzinest vegyél.
Gondolom gyakran mész kis távolságokra, városban. A diesel legnagyobb ellensége, ha nem melegszik be. Hidegen indulsz, hidegen állsz meg. Ez megöli a turbót ami drága lesz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!