Miért szoktak főtengelyt cserélni egy 50ccm-es 2T motorokban?
Figyelt kérdés
azt hallottam hogy 30.000km után cserélnek főtengelyt de miért? Nem elég csak egy hajtókar?2015. júl. 13. 19:28
1/7 szerencses85 válasza:
Hajtókar, alsó tűgörgő csere is elég, ha a menetek nincsenek elb*sz*dva, és a csapágyaknál sincs szétkopva.
2/7 A kérdező kommentje:
Szerintetek érdemes magam belevágnom egy motorfelújításba? 16 vagyok de valamiért nem merem szétszedni a blokkot nehogy vmi-t elbasszak és csak méregdrágán a szerelő tudja összerakni. Igazából imádom szerelni bütykölni a gépeket de a blokkhoz soha nem nyúltam egy motornál sem, viszont a simson s51 szériának papírok alapján és videók alapján tudom az egész blokk szétszedését és összerakását. Belevágjak egy motorgenerálba?
2015. júl. 13. 20:01
3/7 szerencses85 válasza:
Nagyon oda kell majd figyelned, de menni fog, nem árt, ha egy hozzáértő haverod a közelben van, de egyedül is menni fog. Saját tapasztalatból mondom, hogyha nem nézel nagyon nagyon alaposan utána mindennek, és onnan tanulsz, akkor a saját hibáidból tanulsz, ami a motornak nem mindig jó, neked viszont igen, mert egy életre megtanulod :D De egyébként nem kell ilyen görcsösen venni, csak figyelj oda, simán belekezdhetsz. (Ja ÉS! eszközök legyenek, mert f**z nélkül sem lehet b**ni ;))
4/7 A kérdező kommentje:
Milyen eszközökre gondolsz? csak olyanokat mondj ami létszükséges eszköz ami mindenféle képpen kelleni fog. Amúgy blokkszéthúzóm sajnos nincs de anélkül is meg lehet oldani vagy inkább szerezzek egyet valahonnan?
2015. júl. 13. 21:02
5/7 szerencses85 válasza:
Lendkerék leszedő mindenképpen kell, meg normális szerszámkészlet. Blokk széthúzó sem ártana, de anélkül is szét tudod húzni.
6/7 anonim válasza:
blokkszéthúzó
nyomatékkulcs
hézagmérő
indikátoróra
dugokulcskészlet
csapszegprés
zeegergyűrűfogókészlet
satu
préssáv mérésére eszköz
a főtengely szereléséhez prés,indikátoróra(2db),prizma,stb.
henger méréséhez furatmikró(kétpofás) és ha hónolni vagy fúrni kell akkor hozzá gép.
csapágyak szereléséhez csapágy lehúzók,kihúzók,hőlégfűvó
blokk összeszerelés után, hogy egyből ne legyen kuka egy rendes karburálás kell ehhez: mérőedény,fúvóka kaliber, tolómérő, stroboszkóp, hézagmérő
és esetleg amit kifelejtettem.
51es blokkjánál célszerszám kell a váltómechanika beálításához is(könnyű gyártani).
7/7 A kérdező kommentje:
Már nem vagyok benne biztos hogy szét kéne szednem a blokkot. De tudom hogy ha szerelőhöz viszem ott rendesen át fognak b a sz ni.
2015. júl. 15. 13:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!