Simson tuning! Én úgy gondoltam hogy veszek egy 60/4-es hengerszettet, hozzá 60-as főtengelyt, karbit még nem tudom pontosan milyet és mekkorát és egy tuning könyököt. Egyébként milyen és mekkora karbit ajánlanátok hozzá?
A házi barkácsolás és átalakítás, még jóindulatúan sem nevezhető tuningnak. Az ilyen beavatkozások, az esetek 90%-ban vagy rövidebb élettartamot, vagy többlet fogyasztást, esetleg kisebb teljesítményt eredményeznek. Némi szerencsével az összeset. :(
Ezzel nem azt mondom, hogy nem létezik eredményes tuning, de ahhoz alapos műszaki háttér szükséges.
Végül: a tuning és a tartósság nem kimondottan "együtt járó" fogalmak. ;)
Igenis tartós lesz, mert az S51 Simsont eredetileg 70 ccm-esnek tervezték, de az akkori szabályok nem engedték úgy kismotorként forgalmazni. Így lett az is 50 ccm-es, bár adtak ki egy kis szériát ami gyárilag 70-es volt. Olvass csak utána, Simson S70 :)
Nekem 70 ccm-es, 4 felömlős hengerem van, 19-es karburátorral. 30 ezer km-t mentem vele minden probléma nélkül. A fogyasztása 2-2,5 liter. Egyébként hogy mekkora karbit igényel, az attól függ hogy milyen forgósra van csinálva a henger. De én 19 mm körüli porlasztót ajánlanék, hátha a jövőben megjön a kedved egy 70-es átalakításhoz és akkor az a karbi ahhoz is jó lesz.
Szolovjov!
"..hogy mekkora karbit igényel, az attól függ, milyen forgósra van csinálva a henger...én 19mm körülit ajánlanék"
Ugyan meséld már el, hogy csinálják forgósra hengert?
/ha áll a dugó és a henger forog, akkor jó 19-es karbi?/ :D :D :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!