Szerintetek milyen érvekkel győzzem meg a szüleim hogy megengedjek a moped jogsit?
Esetleg elmesélhetnéd az én történetemet. Kismotorral sokat motoroztam, de jogsi nélkül - határban ez elment. A családban sosem volt autó, így nem hogy nem vezettem előtte, de igazából forgalomban is csak a helyközi busszal voltam :).
Ilyen alapokkal kezdtem bele a B-s jogsiba, mindezt úgy, hogy kocsi még jó ideig szóba se jöhetett a családnak, de a jogosítványhoz ragaszkodtunk. Mert ugye suliból kedvezményes csoport indult, meg ez évek múlva "se lesz olcsóbb".
A kresz elsőre a forgalom csak 3-jára sikerült. Bárhogy is a tanfolyam után nem éreztem magam magabiztosnak, és visszagondolva, nem sok maradt meg a kreszből sem. Egyszerűen első hallásra csak a legfontosabbak ragadtak meg.
Később autó még nem lett, de lett nagymotor, és elmentem először AK-ra majd A-ra. Mikor 2.jára jártam kreszre sok minden megvilágosodott. Sokkal magabiztosabb voltam. Motorvizsgát tettem de meggyőződésem, hogy sokkal jobb autósofőr lettem. Ahogy a mondás mondja, ismétlés a tudás anyja.
Visszagondolva, ha 14-évesen csináltam volna segédmotor jogsit, az autójogsi könnyebben ment volna. Más szempontból két kerékről szemlélve a világot teljesen más mint autóból. Sokkal toleránsabb türelmesebb az az autós, aki motorozik vagy motorozott.
Úgyhogy én biztatlak, hogy csináld csak meg azt a vizsgát. Tanulj, gyakorolj, hogy ha majd munkádból adódóan készség szinten kell vezetned, vagy csak 3-4 szeretted ül melletted minél jobb sofőr legyél.
Remélem segítettem,
Ehhez nem érvek kellenek. Ha elég érett jellem vagy, megbízható és jó gyerek, akkor talán könnyebben belemennek. De ez úgy alapvetően lenne elvárás. Mert viselkedhetnél most úgy, mint a kisangyal, lehozhatnád a csillagokat is nekem, ha alapvetően szétszórt, fegyelmezetlen vagy figyelmetlen vagy, akkor szó se lehetne róla, mondjuk szerintem az esetek 99%-ában a B kategória is túl korai 17 évesen, egy 14 éves pedig teljesen éretlen még ehhez. A vezetés nem játék. Maximum azzal érvelj, amit fel tudsz mutatni, esetleg hozz fel néhány érvet arra, hogy miért is van neked erre szükséged. (de komolyan, ez engem is érdekelne :D)
A másik jelentős kérdés, hogy van-e rá pénz. Elég úri mulatság, mert nem kis kiadás. Neked még nyilván egy vasad sincs. Meg a jogsi egy dolog, járgány nélkül teljesen felesleges. Ha van is, azt fent is kell tartani - szintén nem két fillérért. Ha a szüleid fő érve az, hogy nincs rá pénz, akkor bizony nincs. Egy év múlva ilyenkor már mehetsz diákmunkára, legalább egy részét keresd meg a rávalónak. Az anyagi hozzájárulással is bizonyítanál talán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!