Görögország, motorbérlés. Milyen jogsi kell?
Előre leszögezem, hogy totál sötét vagyok a témában, így kéretik nem nagyon oltani.
Görögországba fogunk menni nyaralni a baráti társasággal és megfordult a fejemben, hogy kirándulás céljából valami kisebb motort is bérelhetnénk akár. Csakhogy jogosítványa egyikünknek sincs, viszont valami olyasmi rémlik, hogy bizonyos köbcenti alatt nincs rá szükség. Ezt jól tudom, vagy rosszul? Ha van ilyen, akkor az hány köbcenti és van annak a "kategóriának" valami neve? Köszönöm előre is, remélem nem kap senki agyvérzést tőlem. :)
Igen, 49 köbcentis motorokat mindenütt lehet vezetni B-vel.
Csak a gond ott van, hogy egy 49-es motorral vagy robogóval soha nem érnétek le Görögországba, mert nagyon lassú, főleg a hegyes utakon, és azokból van arra bőven. Aztán a másik hogy atomjaira hullana egy robogó egy ilyen túra során. Jogilag is bajok vannak, ugyanis magyar robogókon nincs rendszám, viszont van ország ahova kell. Robogóval gyakorlatilag csak olyan országba mehetsz ki, ahol nem kell rendszám (Romániába például kell, többit nem tudom).
"Valami "segédmotoros kerékpár" rémlik még gimiből, de nem tudom, hogy ez a kategória létezik-e még"
Létezik még a kategória, és jogsi köteles, már gimis korodban is az volt. Ha semmilyen jogsitok nincs, akkor csak kerékpárnak minősülő járgányt vezethettek, amit emberi erő hajt és azt egy max. 300 W-os motor segíti. Ilyeneket látsz Magyarországon is. Nyomulnak vele a nagymamák...
Szóval semmi, még B kategóriája sincs senkinek? Mert azzal legalább segédmotoros kerékpárt (pl. robogót) lehet vezetni.
#3: Nem kismotorral akar Görögországba menni, csak azzal akar helyben túrázni!
Benedict Yossarian:
Köszönöm a hasznos hozzászólást - ment a zöld kéz - és azt, hogy bebizonyítottad, hogy vannak még emberek, akik nem funkcionális analfabéták.
A többieknek meg javaslom a szövegértés feladatok gyakorlását.
Én is értettem, hogy mit kérdeztél, csak igyekeztem más nézőpontból kifejteni. Horvátországban 12-14 éves gyerekeket is láttam bérelt robogóval menni, és gondolom ez mindenhol dívik, ezért próbáltam a bérbeadó oldaláról átgondolva leírni, amit gondolok.
Azzal kezded, hogy megkérsz mindenkit, hogy ne oltson, de te beszólogatsz, a válaszadóknak? Hát... na jó, inkább nem írom le.
#6 - Szó nem volt erről, hogy én motorral akarok menni Görögországba. Én meg azt tanácsolom neked, hogy ne egyél fehérlisztes péksüteményeket. Ezt se kérdezte senki. Pont.
#7 - Nem, nem értetted. Ha értetted volna, akkor a kérdésemre válaszolsz, de nem sikerült. Nem azt kérdeztem, hogy vezethetek-e jogsi nélkül mocit, hanem hogy jogsi nélkül milyet LEHET vezetni, van-e olyan kategória.
Az oltogatás a kérdésem milyenségére irányul, hogy amiatt ne oltson le senki, hogy ezt nem tudom, mert tisztában vagyok vele, hogy gáz a tájékozatlanságom.
Ellenben Te idejössz, nem a kérdésre válaszolsz, okoskodsz és még neked áll feljebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!