Melyik gumit érdemesebb vásárolni?
Gumiabroncs vásárlása előtt állok és két méretben gondolkodom. Az egyik a 195/65 R15 a másik pedig 205/55 R16. Amit tudni kell hogy nekem nem a sportosság számít, mármint hogy a gumi sportosan nézzen ki az autón.
Erre mi felénk elég rosszak az utak (49-es főút). Igazából azért érdekel mert idehaza van egy 15 colos felni szettem ami most van a kocsi alatt, és rokonomtól kaptam egy 16 colos acél felniszettet.
Most 195/65 R15-ös nyárigumi van fent (télit akarok venni). Érdemes 16 colosra váltani, vagy a rossz utakon megöli a futóművet? Jövő márciusban nyári gumit vennem kell, és ha jó a 16 colos kerék, akkor arra vennék nyári gumit, és a 15 colosra téli szettet.
üdv
Nem vagyok szakértő.. de ha tényleg olyan rosszak az utak talán a nagyobb kerék a jobb választás mert az könnyebben gördül át az akadályokon, mint a kisebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!