Tényleg ennyibe kerül egy használtautó átírása?
Sziasztok! Szeretnék venni egy Fiat Stilo autót. Az autó 2003-as gyártmány, 1.9-es JTD, 116 lóerős. Neten megnéztem ezt a kalkulátort és a következő összeget kaptam végeredményként:
Vagyonszerzési illeték: 47.300 Ft
Új forgalmi engedély: 6.000 Ft
Törzskönyv: 6.000 Ft
Eredetvizsga: 18.500 Ft
ÖSSZESEN FIZETENDŐ: 77.800 Ft
Tényleg ennyibe kerül egy ilyen használt kisautó átírása??
Magyarországi forgalomba helyezés, idehaza magyarországon veszem az autót, eredetileg is itt volt forgalombahelyezve, egygazdás autó. Nem hittem azt hogy 200 ft lesz, de azért álmombam sem gondoltam hogy 77 800 ft egy 12 éves kisautó átírása.
Bevallom őszintén, én olyan 20-25 000 ft körül gondoltam. Előtte még nem volt autóm, most diplomáztam, megyek dolgozni, aztán szükséges egy autó.
Mármint úgy kis autó hogy nem egy Passat méretű. Igazából azért lesz ez az 1.9-es Stilo mert apámnak a munkatársa árulja (64 éves), őt régóta ismerem, tudom hogy az autót hogyan használta, hogy nem gyilkolta, rendesen szervizeltette, nem spórolt az olajon hanem csak Selenia-t tett bele és hogy ő újonnan vette nem pedig kéztől, szóval egy megbízható autó és a 106 000 km tényleg annyi benne, nincs az óra manipulálva.
Végülis még így is megéri mert 650 000 ft az autó, akkor 77 800 az átírás, veszek rá ősszel 4 új téligumit.
A Yokohama W.Drive V902A jó gumi 13 472 ft-ért? És miért van az, hogy ugyan ezt a gumit egy másik gumis üzletben 26 543 ft-ért adják?
Sajnos nem az autó hossza határozza meg az illetéket, hanem a teljesítménye. 116 lóerőre nem mondanám, hogy átlagnál lényegesen kevesebb lenne.
Ennyi pénz szerintem sem sok érte a fenti leírás alapján.
Milyen méretű gumi kell rá? Én téliben 15"-ost használok az autómon (195/65). Pár éve vettem Michelin Alpin A4-eket és nagyon jó gumi, de valamivel drágább volt. Ezt nem ismerem, de attól még lehet jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!